Когато животът е по-страшен от „Екзорсистът“: 10+1 зловещи истории с малки деца…

| от MamaMia |


Филми като „Предизвестена смърт“, „Поличбата“, „Сияние“ и „Екозрсистът“ нееднократно са ни показвали малките деца от една много страховита перспектива. Когато това се случва само на кино, всичко е наред – просто една-две вечери ще поспим на светната нощна лампа, внимавайки никоя част от тялото ни да не остане отвита. Истински смущаващо е обаче, когато в живия живот някое малко дете стане неволен участник в история, достойна за холивудски хорър… Понякога изглежда, като че ли най-малките са по-интуитивни от нас и имат някаква по-близка връзка със свръхестественото в сравнение с възрастните хора – вероятно страшните случки с малки деца се дължат на случайности и съвпадения, които ние доразвиваме с въображението си, но това не променя факта, че някои такива случки могат здраво да ни изплашат на момента. Ето някои от отговорите на родители, запитани в Reddit кое е най-зловещото нещо, което техните близки деца някога са казвали или правили:

1. Когато братовчедка ми беше на около 2 години, майка ѝ забременя отново. Един ден тя отиде да прегърне корема на майка си и каза „малкият брат e болен“. Няколко дни по-късно майката прави спонтанен аборт…

2. Синът ми вероятно беше на 4 по това време. Седим в колата заедно с майка ми и доведения ми баща и той започва да говори за смъртта на бащата на пастрока ми. Имайте предвид, че не знаех как е починал този човек, защото доведеният ми баща никога не е говорил за това. Синът ми разказва с пълни подробности как е шофирал през планината във ветровито време по хлъзгав път, изгубил е контрол над автомобила, излязъл е извън пътя, блъснал се е и е загинал. В края на това задълбочено обяснение той поглежда към доведения ми татко и казва: „Сигурно е било наистина страшно за него“. Моят втори баща беше супер изплашен от това, защото родителят му действително е загинал на планински път по време на буря.

3. Завивах за сън двегодишното си дете. Той каза „Сбогом, татко“. Обясних му, че казваме „лека нощ“, а не „сбогом“. Той каза: „Знам, но този път е сбогом“. Трябваше да го проверя няколко пъти през нощта, за да се уверя, че нищо лошо не му се е случило.

4. Случайно чух едно момиченце да казва на майка си „Очите ѝ са хубави“, като описваше новата учителка в детската си градина, но после то продължи с думите „искам да ги нося на гривничката си с талисмани“.

5. Преди няколко години аз и сестра ми (аз – на 11, а тя на 14 година) гледахме най-малката ни четиригодишна сестричка. Тя винаги се държеше малко странно и казваше нелогични неща, но никога не е правила нищо лошо. В онзи ден аз и сестра ми гледахме филм и сме заспали. Събудихме се от това, че майка ни се е прибрала и ни разтърсва, викайки ни да ставаме. Разбрахме, че се е обадила да ни провери, докато спим, и малката ни сестричка е вдигнала телефона и е казала „Трябваше да ги убия, бях принудена, трябваше да им прережа гърлата“. Сигурно го е чула във филма, той беше криминален, но и до ден днешен ме е страх, като се сетя.

6. Малката ми сестра беше на около 3 години и се готвехме да отидем в дома на чичо ни за вечеря. Тя беше много суетна и не искаше да се преоблича, така че баща ми я пита „Не искаш ли да отидеш в къщата на чичо Дани?“. Тя му отвърна „Не, защото не харесвам мъжа на тавана“. Прозвуча странно, но не се замислихме много. Няколко години по-късно помагахме на чичо ми да продаде къщата и се оказа, че някой се е самоубил на тавана през 90-те.

7. „Мамо, с теб танцувахме така, когато ти беше малка, а аз бях голям!“ – това ми каза веднъж синът ми. Като малка имах навик да танцувам с дядо си в кухнята, с краката ми върху неговите, докато той се движеше по стъпките на танца. Когато синът ми каза тези думи, ние танцувахме в хола си, с краката му върху моите, докато се движех по стълбите. Беше малко странно. Той самият се беше родил малко след смъртта на дядо ми.

8. – Защо плачеш?
– Там има лош човек.
– Какъв лош човек, къде?
– Ето там.
Детето посочва зад мен към тъмен ъгъл на стаята. Лампата на лавицата за книги до споменатия затъмнен ъгъл пада, веднага щом се обърна да погледна. Тази нощ тя спа в леглото ни.

9. Със сина ми наблюдавахме как внучката ми,  неговата тогава двегодишна дъщеря, се смее и си бърбори несвързани неща с някого в напълно празната си стая. Няколко години по-късно, тя понякога идва да спи при мен, защото твърди, че момичето, което тогава я е посетило, е започнало да я плаши. Предупредило я е и да не казва на никого за тези посещения.

10. Бях със сестра ми, нейния съпруг и тяхната двегодишна дъщеря. Говорехме за близки, които наскоро са починали, като например баща ни. Зет ми отиде и взе снимка на майка си, която е загинала в автомобилна катастрофа, когато той е бил на шест, за да ми я покаже. Когато моята племенница видя снимката, тя започна да се смее. Попитахме я какво е толкова смешно и тя ни погледна и каза „това е моята тайна приятелка, която ми пее, за да заспя“. Все още потръпвам леко, като си помисля за това.

11. Детето в тази история съм била аз, не помня на колко точно години, дядо ми ми я е разказвал. Пътували сме с кола през гората, заедно с майка ми и баба ми. На едно определено място аз съм казала „Може би тук ще е подходящо да се изхвърли мъртвото тяло“. По-малко от седмица по-късно полицията е открила трупа на млада жена в непосредствена близост до мястото, където съм направила този зловещ коментар.

Вижте още: 

20+1 саркастични родителски коментари за реалността да живееш с тийнейджър