Истински шампиони по плуване

| от MamaMia |


В гр. Пазарджик се проведе IV Национален турнир по плуване за деца с двигателни и ментални затруднения. Домакин на проявата бяха сдружение „Пазарджик спортува“ и СК „Шампион“.

Участие взеха над 90 деца от 13 плувни клуба, организации и фондации, които се занимават целенасочено с дечицата със затруднения в развитието: Фондация „Воден път“, „Равен старт“, ВСИ, Parakids, Русе, фондация „Ал.Русев“, НСА, ФАФА, София, „Дамини“, „Младост 91“, „Делфин“ и „Шампион“ от Пазарджик.

Много тържествено турнирът беше открит от кмета на Пазарджик Тодор Попов, лицето на пазарджишкия спорт Ренета Камберова и Йордан Йовчев. В организацията се включиха още известни български спортисти като Петър Стойчев, Антъни Иванов, Радослав Янков и националните отбори по волейбол и бадминтон, като всеки от тях подписа картичка с послание за всяко дете, участник в състезанието.

С подкрепата на Община Пазарджик малките спортисти получиха грамота, лакомства, плюшена играчка за спомен, както и плувна шапка с логото на турнира от Delfina.

Децата се състезаваха в групи по 5, според тяхната диагноза, като всяко дете получи медал.

Проведоха се демонстративни серии по 25 и 50 метра, както и дисциплините 25 и 50 свободен стил, 25 и 50 гръб, 25 бътерфлай, 50 бруст и 100 съчетано.

Домакините от СК „Шампион“ взеха участие с шестима състезатели от трите школи на клуба от Пазарджик, Стрелча и София. Те спечелиха общо два златни, четири сребърни и три бронзови медала.

Всички деца бяха подкрепяни мощно от родители, треньори и зрители, с което показаха, че независимо от всичко, с упоритост могат да следват мечтите си и да постигат резултати в сините коридори.

За много от тях водата е единственото място, където се чувстват наистина свободни.

След тази първа крачка организаторите се надяват,че след това състезание Пазарджик ще приеме домакинства и от по-висок ранг като Балканско първенство.


Повече информация Виж всички