Предизвикателство за татковци и кино и книжни изненади в Седмицата на бащата

| от MamaMia/Асоциация Родители |


От 7 ноември тече Седмицата на бащата – една от инициативите, с които Асоциация Родители се гордее особено много. Седмицата продължава до 13.11.2022, изпълнена с много смислени и забавни моменти. За целта организаторите са подготвили няколко любопитни активности, сред които и интересно предизвикателство към родителите под надслов „Безценно с татко“ (#БезценноСТатко).

Защото времето, което един баща прекарва с детето си, е безценно.

Бащите, които се включиха в него до 08 ноември, заснеха кратки видеа (30 сек.-1 минута), с които да покажат как те най-много обичат да прекарват времето си с децата. Татковците имат широко поле за действие – темите им обхващат всякакви аспекти от техните безценни мигове в забързаното ежедневие, а като примерни идеи сред примерните идеи, които са използвали, са „Обичам да рисувам с тате“, „Обичам да катеря върхове с тате“, „Обичам да готвя с тате“, „Обичам да строя лего с тате“, „Обичам да играя баскетбол с тате“ и др.

Посланици на кампанията тази година са радио и телевизионният водещ Драгомир Симеонов, стендъп комикът Георги Николов (Жорони) и учителят и комуникатор на наука Явор Денчев. Чрез своя пример тримата бащи поставят отново темата за доброто бащинство. Съдейки от своя опит като татковци,  те споделят какво е за тях родителството, към какво се стремят и за какво мечтаят като татковци, какво им липсва. Разговорът между тримата бащи ще бъде излъчен онлайн на живо от 18:00 часа днес на Facebook страницата на Да Бъдеш Баща. Те също ще зарадват феновете си със свои видеа на безценните им мигове с децата.

Видеата могат да бъдат гледани на Facebook страницата на Асоциация Родители и на тази на Да бъдеш баща. Чрез томбола в началото на кампанията биват определени тези 20 татковци, които ще спечелят киновечер с техните малчугани. Киноподаръкът е прожекция на „Малкият Никола“ – чудесен филм за малки и големи, показан тази година на фестивала „Синелибри“.

В рамките на Седмицата на бащата Асоциация Родители е подготвила и други инициативи – ще популяризира темата за двумесечния отпуск за бащи, разрешен от тази година със закон, ще съдейства с идеи и ноу-хау и за активности, посветени на татковците, в училищата и детските градини.

Тази събота, на 12 ноември, Асоциация Родители и Да Бъдеш Баща ви канят и да се запознаете с новата книга на любимата ни художничка и автор Лиляна Дворянова – „Приказка за Малчо и майка му, която се побираше в джобчето му“. Децата и родителите (поканени са и майките, разбира се) ще се докоснат до магията на тази красива история, в която малките са големи, а големите – малки, но едно остава непроменено – обичта между тях.

Всеки може да стане баща, но да бъдеш татко е задача, и то нелека, за цял живот. В нея има много отговорност и грижи, но и много обич, игри и безценни мигове. Кратките безценни моменти с татко са всъщност тези, които децата помнят, когато пораснат. Затова и тазгодишната кампания се обръща именно към тях. Нека предизвикателството „Безценно с татко“ започне сега!

Вижте още: 

„Само да разбере баща ти и ще видиш ти“: Не, това е не е съвременният татко


Повече информация Виж всички