Нощните тайни на татковците

| от Владимир Вълков |


Знаете ли, че има тайни неща, които правят татковците, когато нощта е паднала, а с нея и децата – изморени в леглата. Когато някак си и жените са заспали, без да настояват да не са самички.

И ето ги, татковците са сами, все още будни и с двайсетина минути собствено време, преди някое дете да съобщи възторжено, че се е напишкало или партньорката да го упрекне защо не я гушка, докато спи.

Заповядайте – почти пълен списък на нощните татковски тайни:

Гледат сериала, който ТЕ харесват

Да, обичаме и сериалите, които харесваме заедно с жената, но така или иначе, докато жената е наоколо, просто няма как да гледаме сериалите, които само ние си харесваме (въпреки че гледаме и тези, които само тя харесва). Така че това време е идеално да погледаме четвъртинка епизод от нашия си сериал.

Ядат на воля

Каквото си искаме. Колкото си искаме. В идеална комбинация с горното. А дали на сутринта някой намръщено ще ни пита не беше ли кашкавалът 700 грама, а не видимо само 450 и къде е изчезнал кексът за следобедна закуска на децата – ще го мислим утре.

Гледат порно

Не, няма значение дали сексът в съпружеското ложе е редовен и високозадоволителен или не. Дори и при най-честия и пълноценен плътски живот мъжете имаме нужда и да си обърнем внимание набързо. А това време със себе си е още по-привлекателно, когато се чудиш в сладостта на нощта какво ново може да са качили на, примерно, Пита Дженсън…

Цъкат компютърни игри

Shooting нещо си – най-добре. Но може и racing, a и strip pocker не е лошо. Или поне някакъв тетрис на телефона. Малко изключване с включване във виртуалното. Ами да – доста невинно е засега, в сравнение с какви ли „изневери“ и съгрешения може да ни предложат там скоро.

Гледат инстаграм профили на момичета

Нещо като много далечна софт братовчедка на порното. Но без нищо лошо – просто терапевтично и дори леко зареждащо-информиращо. С изкушението да сложиш лайк на някое стори, понеже не оставя след себе си архив.

Чуват си мислите

Мда, аудиото от децата е най-сладкият възможен шум, но е постоянно включено, докато те са будни. Така че – в тишината на нощта (ако никой не бълнува) е идеалното време просто да се отпуснем на дивана и да си послушаме мислите и всичко онова, което става в главата ни.

Работят

Да, жалко и тъжно е, но понякога това е перфектното време да наваксаме по някой проект или да свършим нещо, за което ни е необходимо да си чуем ясно мислите (виж предното).

Решават проблеми на семейството

Понякога не се наслаждаваме на времето си насаме, а лежим в безпокойството си, гледаме в точка в тавана в тъмното и кроим планове, смятаме и не можем да се отпуснем – защото как ще покрием сметките, как ще ги заведем на почивка или ще им дадем спокойствието, което искаме…

Работят скришно

А в други подобни нощи, като в предното, просто доработваме ангажименти, които държим в тайна от партньорката си, за да изкараме „недекларирани“ пред нея пари. Не за друго, а за ги имаме в буфер, та да платим евентуалната голяма сметка за парното или за да ги изненадаме с по-дълго море.

Наслаждават се на липсата на критика и забележки

Може би не във всяко домакинство да е така – но обикновено денем жената мрънка, защото смята, че иначе нищо няма да бъде свършено и мъжът ще иска да скатава, а нощем, в тези момент, когато другите спят, мъжете се потопяват в спокойствие и липса на мрънкане. Просто дишаме тишината.

Събират сили да си легнат

Всички родители, особено тези без помощници тип баби и лели, познават до болка добре това усещане. Ние, татковците, също – понякога си толкова изморен, че трябва веднага да си легнеш. Всички спят, искаш и ти, но нямаш сили. Просто нямаш сили да се съблечеш и да си измиеш зъбите преди това. И понякога не го правиш. Но и тогава имаш сили, само за да лежиш на дивана и не ти е много ясно какво очакваш да се случи…

Докато не дойде детето да съобщи тържествено, че иска да ходи на детска (в 3:15) или жената да те гледа мнително дали не си се пипал…

Вижте още:

9 причини да се будя нощем