Бебешки танци по празниците

| от MamaMia |


Първите стъпки на детето са едни от най-вълнуващите моменти за родителите. Някои хора смятат, че „прохождането“ на едно бебе се изразява в стройно крачене от единия край на апартамента до другия, но родителите знаят, че първите крачки всъщност са две, три нескопосани стъпчици преди детето да се сгромоляса на пода. И това е толкова прекрасно!

След като детето проходи обаче, има още един страхотен момент – първият му танц. Децата реагират на музика понякога още преди да реагират на словото, и опитите им за танцуване са обезоръжаващо пленителни.

Сигурно нямате търпение детето ви да се изправи и да започне да ходи, да танцува, да се кълчи смешно под звуците на коледните песни. В интерес на истината, има играчки, които помагат това да се случи по-бързо, например танцуващото роботче БийтБо на Fisher Price, което с едно натискне по коремчето или крачето, започва да танцува, да пее или да бълва образователно съдържание (да, тази част е най-скучна, но искате детето ви да започне да чете и да смята по-бързо от другите, нали? Признайте си.)

Не гарантираме, че след като детето започне да ходи и да танцува, няма да ви се иска то отново да си лежи в креватчето като един послушен ангел, който не руши всичко около себе си, но веднъж завихрени в удоволствието на движението, децата наистина нямат спирачка.

Поради някаква причина „Gangnam style“ е една от песните, които най-много пробуждат танцувалните желания на децата.

Може да предпочитате малката ви принцеса да се върти като истинска балерина на „Лебедово езеро“, но Чайковски доказано не е сред най-предпочитаните музиканти от малките. Но пък малко рок никога не е излишен.

А ако детето ви танцува като това в долното видео, запишете го на школа по танци отрано.

А ето и какво може да очаквате от танцуващото роботче Бийтбо:

То има три режима на игра:

Движение и танци, където играете с БийтБо и повтаряте движенията, които той ви казва.

Образователно съдържание и игри, в който БийтБо учи детето да познава буквите, цифрите и броене, цветовете и други.

И припяване – на този режим може да пеете заедно с роботчето любимите си песни.

Както може сте прочели в интервюто с психолога Милена Ташкова, най-важното за една детска играчка, е да развива умения у децата, а не само да ги забавлява. Затова е от изключителна важност да купуваме на децата си игри и играчки, които им помагат да се развиват. Бийтобо е една от тези играчки, тъй като е интерактивна и интелигентна и играта с нея подпомага психомоторното развитие на детето.

172084-2-1200x1000