Тайната на Патрик Алес: обем и плътност за фината коса

| от MamaMia |


Често жените с фина коса се оплакват от типичните за твърде тънкия косъм проблеми: липса на обем, бързо омазняване, лоша форма, безжизненост.

Хубавата коса дава самочувствие, но ако вашата генетично е тънка, ви се налага да прибягвате до най-различни трикове, за да се почувствате добре. Много жени например мият фината коса прекалено често, което допълнително я омазнява. Отделно натрупването на стилизиращи продукти или поддържането на дълга прическа единствено задълбочава проблема.

Резултатът е, че вместо да харесвате косата, с която сте родени, вие получавате пробойни в самочувствието, които дори фризьорската намеса не може да запълни.

Понеже дебелината на косъма варира значително при различните хора, при жените с тънка коса без обем, той може да е до 4 пъти по-тънък от средното.

Но кой казва, че това не е „нормално“? Кой казва, че независимо от плътността си, косата не може да бъде хубава?

За да придадат повече обем на тънкия косъм някога жените прибягваха до ролки.

Днес този подход е на път да остане в историята, още повече че ефектът от ролките по-често е скована и стегната прическа, а не естествено изглеждащи къдри. Вместо ролки, за обем и красива форма съвременните жени обикновено залагат на прически със сешоар.

Прическата с т. нар. „издухване“ е създадена във Франция през 1964 година от Патрик Алес, основател на компанията Phyto. Той я въвежда за първи път в употреба в своя фризьорския салон в Париж.

Измислената от Алес техника за стилизиране на косата се оказва революционна. Чрез комбинирането на кръгла четка и горещ сешоар се създава траен обем, който се отличава с еластичност и мекота.

В началото стилизиращият метод с кръгла четка се извършва от двама коафьори, но само две години по-късно Патрик Алес намира решение и на този проблем. През 1966 година той създава електрическа четка за изсушаване и това позволява „издухването“ да се прави само от един коафьор.

Години по-късно, през 1991 година, пред списание Coiffure-Modes, Алес ще каже за своето откритие:

„Идеята ми дойде светкавично. Помислих си – ами ако заменим ролките, които стоят закачени по главата, и оформяме косата кичур по кичур в правилната посока? Открих отговора и така се роди прическата със сешоар!“

Но Патрик Алес се проявява не само като естет, а и като визионер с прекрасен бизнес нюх. Компанията, създадена от него – Phyto, е сред първите, осъзнали безкрайния потенциал на природата и възможността да се използват растителни екстракти и пигменти при разработката на нови козметични продукти.

От откритието на Алес вече е изминал повече от половин век, но Phyto и днес продължава да въвежда иновации, които улесняват стилизирането на косата и вдъхват самочувствие на жените.

Иновативната формула в новите продукти на Phyto придава плътност на фината коса, създава обем и красива форма извън фризьорския салон – у дома. Така жените с тънка коса могат да се погрижат сами за добрата си визия чрез използването на три изключителни продукта на растителна основа от серията PHYTOVOLUME.

Рутинното измиване на косата с продуктите на Phyto в три ефективни стъпки придава енергия и мекота на фината коса и спомага за нейното възстановяване.

PHYTOVOLUME се състои от шампоан, маска и спрей. За максимален ефект е добре те да се използват последователно и съобразено с инструкциите.

Шампоанът за обем с бамбук, бял равнец и очеболец има силно концентрирана формула и за качествено измиване е достатъчно дори малко количество. Текстурата е прозрачна и с червеникав цвят. Благодарение на леката си пяна, шампоанът премахва омазняването от скалпа. Високото съдържание на силициев двуокис в бамбука укрепва косъмните влакна, придава плътност и устойчивост и стимулира растежа. Екстрактите от бял равнец и очеболец имат тонизиращи свойства, така че косата бързо възвръща еластичността и обема си и визуално изглежда по-гъста.

Маската от серията PHYTOVOLUME е предназначена за интензивно подсилване и също съдържа екстракт от бамбук, бял равнец и очеболец. Тя има мека и прозрачна желирана текстура, специално съобразена с нуждите на фината и безжизнена коса. Маската допълнително помага за възстановяването на косъма и придава зашеметяващ обем.

Стилизиращият спрей от серията PHYTOVOLUME е преназначен за допълнителна грижа по време на сушене. Той придава обем и еластичност още от самия корен, като най-голям ефект се постига в комбинация с механично изсушаване. Формулата на този лек спрей е лансирана още през 1986 и оттогава продуктът е любим на коафьорите, защото чрез него може да се постигне обем още от корена.

Спреят съдържа екстракт от латинка, грахови протеини и гроздови процианини. Граховите протеини хидратират влакната на косъма, латинката оказва тонизиращо въздействие върху скалпа, а антиоксидантните танини в семената от грозде защитават от оксидативния стрес и от топлината на сешоара.

Продуктите от серията се отличават с нежен аромат, в който се преплитат нотки от роза, жасмин и гардения, обогатени с мускус и сандалово дърво.

Серията е на достъпна цена и е в опаковки с щедро количество, което означава че за дълго ще забравите за проблемите на тънката и безжизнена коса.