Pole Dance упражненията, които ще изваят тялото ви до съвършенство

| от Спонсорирано съдържание |


Преди време ви срещнахме с Ани и Диана от Pole Dance Bulgaria – две жени, вдъхновени от pole dance културата и вдъхновяващи с движенията си на пилона.

Те ни разказаха какви чудеса върши pole dance за тялото и духа и че макар да не се възприема като спорт сред масовото общество, pole dance всъщност е спорт, при това такъв, за който се изискват редовни тренировки в залата, упоритост и здравословно хранене.

Резултатите обаче са смайващи.

Ако сте сред ентусиастите, които намират танците на пилон за нещо красиво и искат да преобърнат представата за тях като за занимание, практикувано само в нощните еротични клубове, ви предлагаме тези 7 основни фигури за начинаещи, подготвени от Ани и Диана.

Това, което на трябва да знаете преди всичко, е, че в pole dance всеки един момент на пилона си има своето собствено наименование. Съветваме дамите, решили да се занимават с този спорт, задължително да опитат следващите фигури, когато отидат в залата.

Pole Dance 4

Fireman (Пожарникар)

Това е основен елемент в pole dance, с който обезателно ще се сблъскате още на първата си тренировка. Освен че изглежда доста изящно, когато се изпълнява във въртене, помага за координирането на цялото тяло и на правилната конфигурация на ръцете спрямо пилона.

Helicopter (Хеликоптер)

По подобие на предходния елемент Хеликоптерът развива правилния здрав захват и координацията на краката. Не се изисква особена сила за изпълнението му, достатъчно е малко повече смелост, за да бъде изпълнен в „динамика“ (бързо въртене).

Layback

Това е един от първите елементи в историята на pole dance, които се изпълняват с главата надолу. Тъй като pole dance е строго индивидуален спорт, изучаването на Layback става по преценка на инструктора и с негова първоначална помощ. Ученикът трябва да си го е заслужил с упорството и старанието си.

Елементът е един от първите ключови такива, защото създава усещането за пълно преодоляване на гравитацията. Основното при Layback e психологическата нагласа и преодоляването на страха от висене наобратно. Натоварва най-вече мускулатурата на вътрешната част на бедрата и корема.

Pole Dance 2

Flag (ниво Intermediate и Advanced)

Това е един елемент в две различни вариации. Подходящ е за малко по-напреднали – например, ниво Intermediate и Advanced. За изпълнението му се изисква предварителна физическа подготовка на тялото, която pole dance тренировките със сигурност осигуряват.

Важна е техниката, с която се прави, за да се избегнат евентуални контузии в раменете при честата му повтаряемост. За колко време един човек би могъл да постигне такъв резултат?! Отговорът е – строго индивидуално. За пример – първият успешен опит на Диди за Flag e на четвъртата й тренировка, а на Ани – на шестия месец тренировки.

В момента и двете нямат никакви затруднения да го изпълняват в десетките му вариации и в комбинации с други елементи.Всяко тяло има своите силни и слаби страни и периода на адаптация при всеки човек е абсолютно различен.

Pole Dance 5

Не на последно място, е важно да кажем, че pole dance е преди всичко изкуство в дует,висша форма на доверие. Изпълнението му в двойка е много по-прецизно и изисква много по-комплексни качества у всеки един.

Затова като бонус ви предлагаме няколко снимки, изпълнени в дует от Ани и Диди. Те споделят, че при дуетното изпълнение най-важното е да двамата партньори да се усещат взаимно и да имат вярата един в друг. С усилени тренировки е възможно да се постигне перфектен синхрон, а за обикновения зрител това е едно от най-впечатляващите неща в пол денса.

Този материал е подготвен със съдействието на изотонични и витаминови напитки OSHEE, които застават зад всеки, водещ здравословен и активен начин на живот.

OSHEE разполагат с богато портфолио от напитки, които доставятна организма различни витамини и минерали в зависимост от вида спорт и нуждите на организма.

Oshee 5

Водите с витамини OSHEE за ежедневна употреба освежават и осигуряват балансиран прием на витамини за по-лесно справяне с ежедневните предизвикателства.Не съдържат изкуствени аромати, оцветители и консверванти.И тонизиращ ефект и помагат при чувство на отпадналост и умора, а спрямо различните потребности, може да изберете измежду следните видове: с минерали, с магнезий, HERBAL – с екстрат от билки и ZERO – беза калории.