Тест драйв ревю на серията Dove Baby

| от Хрис Караиванова |


На пазара за козметика има несъмнено много продукти с различно качество, предназначение и цена. Аз лично обичам да давам шанс на нови продукти да се докажат пред мен като потребител, защото по този начин откривам нещо хубаво за себе си.

По същия начин подхождам и сега, когато имам бебе. Прочетох доста по темата за бебешката кожа и тъй като тя е наистина различна от нашата, беше ясно, че трябва да се впусна в търсене на козметиката, която най-много пасва на нуждите й.

Няма да ви лъжа, не съм тествала всичко по щандовете с бебешки продукти, но съм опитала няколко доказани чуждестранни марки, от които и такива с медицинско предназначение, както и един български бранд. Не бих казала, че съм оставала разочарована, но когато говорим за съотношение цена-качество, новата серия на Dove за бебета наистина ме впечатли.

Харесвам марката Dove от години, най-вече заради специалната хидратация, която лосионите й са давали на кожата ми. Кампаниите на Dove, насочени към истинските жени, а не перфектните и тези, обработени с Photoshop, също са ми любими. Смятам, че е важно една компания да бъде отговорна към потребителите си и да влага енергия и средства в това да промени обществените представи, а защо не и света като цяло.

baby-dove_sm-set_canada-782819

Като фен на бранда, с удоволствие изпробвах няколко от продуктите от новата серия Baby Dove и в следващите редове ще ви разкажа за тях.

Измиващ лосион за коса и тяло

dove_lotion_200_fop_7891150026001_india-636112

С две думи – страхотен е. Предишният подобен продукт, който ползвах, не успяваше да измие много добре косата на дъщеря ми и тя оставаше леко тежка, бързо се омазняваше. Този проблем определено изчезна, когато започнах да ползвам лосиона на Dove – косата и кожата на малката са меки и видимо хидратирани за целия ден. Освен това, продуктът образува богата пяна със съвсем малко количество, така че, бъдете сигурни, че ще можете да го ползвате дълго, а и ще имате много минути на забавление и игри с пяната и бебето си в банята.

Текстурата на продукта е наситена, точно толкова, че да я нанесете лесно и бързо върху кожата на вашия дребосък. Разбира се, няма да има никакви сълзи, защото формулата на лосиона е специално разработена да не дразни очите. Ароматът е лек и изключително приятен върху кожата – върху тази на дъщеря ми и върху моята.

Лосион за тяло

losion za tialo

Без бой си признавам, че този продукт също пробвах и върху себе си. Не се учудвайте, сигурна съм, че и вие ще постъпите така, защото какво по-хубаво от това кожата ви да мирише на бебешка? Усещането е на уникална мекота, а ароматът – нежен, приятен, лек и дълготраен.

Текстурата на лосиона е богата, но не твърде, защото попива мигновено в бебешката кожа. След къпането на малкото, това е много важно, защото от водата кожата губи хидратация и използването на измиващия продукт не е достатъчно.

Тъй като лосионът се нанася лесно, той е идеален и за масаж. Това означава, че можете да ползвате продукта от раждането на бебето, до когато решите. Той е многократно тестван и с неутрално Ph, така че да му се доверите без притеснения.

В допълнение, лосионът не е мазен, което ви дава възможност да усетите мекотата на бебешката кожа, веднага след нанасяне, а и да облечете дребосъка без страх от петна по дрехите.

Крем срещу подсичане

krem sreshtu podsichane

Въпреки че никога не съм срещала чести проблеми с подсичането на моето дете, имам наблюдения, че продуктите на пазара, борещи се с това, са доста различни един от друг. За съжаление, някои от тях са твърде гъсти и тежки, и това им пречи да попиват добре. Така кожата не диша нормално, порите се запушват и подсичането не се оправя, а се задълбочава.

Кремът срещу подсичане на Dove няма да ви създаде тези проблеми. С приятна и лека текстура е, достатъчна, за да създаде защитен слой върху кожата на бебето, да възстанови стойностите на Ph и да предпазва от раздразнения и зачервявания.

Естествено, за да бъде бебешката кожа спокойна и здрава, трябва да сменяте пелените максимум на 4-5 часа, независимо дали те са пълни или не. Следва почистване на дупето, изсъхването му и чак след това идва ред на крема за подсичане. Ако не спазвате тези процедури, кремът сам по себе си няма да е достатъчен.

Формулата на продукта съдържа две форми на цинков оксид, който защитава и успокоява кожата на вашето мъниче без да тежи и така кремът е подходящ за всекидневна употреба. Освен това, нанасянето и премахването е лесно и бързо, което е много полезно в случаи като моя, когато бебето се върти като пумпал на повивалника.

Серията с бебешки продукти на Dove съдържа още продукти, които предстои също да опитам – шампоан, крем сапун, мокри кърпички. Вие можете да се запознаете в детайли с всички представители на новата серия на https://babydove.bg/

babydove_rm-set_uk-802717.png.ulenscale.460x460

Бих ли препоръчала серията Baby Dove на приятелското си обкръжение? Да, със сигурност, защото съм спокойна, че ще останат доволни. Личи си, че в продуктите от DOVE са вложили много проучвания, опит и грижа за най-малките.