Когато красотата идва отвътре, възрастта няма значение

| от MamaMia |


Напредването на възрастта е повече от чувствителна тема, особено за жените. Появата на първите бръчки или на първите бели коси често се превръща в източник нe само на временна ниска самооценка, но може да причини и продължителни проблеми със самочувствието. В някои случаи раздялата със свежестта на 20, 30 или 40-годишното ни „аз“ докарва чувство за безнадеждност и дори депресия.

Усещането, че скоро „няма да ставаш“ буквално мачка дамската психика, особено в общество, където жената е разглеждана по-скоро като биологичен обект със срок на годност, отколкото като личност.

Затова и натискът, както отвън, така и отвътре, е огромен: „срокът“ трябва да бъде удължен на всяка цена, за да може женското същество изобщо да остане видимо в публичното пространство.

Посланието на цялата днешна цивилизация е, че „зрелостта“ ни ограничава и ни отрязва откъм достъп до отношения, места, хора. Възрастта ще се отрази на сексуалния ни живот, на здравето ни и ще ни направи ненужни. Доста иронично – нали уж живеехме в „златна епоха“ за жените?

И все пак епохата наистина е златна, защото ни носи и доста по-рядко споменаваното знание, че всъщност красотата… действително идва отвътре.

Tя е много по-органично свързана с настроението, здравето и доброто отношение към себе си, отколкото с броя бръчки или бели коси.

Има няколко фактора, които се отразяват страхотно на здравето ни, оттам и на усещането ни за благополучие – двете ключови тайни на добрия външен вид.

Eто пет основни неща, с които можем лесно да подсилим красотата си отвътре:

Добрият и продължителен сън

Часовете, които прекарваме в спане, са сред най-важните в денонощието. Безсънието променя състоянието на кожата към по-лошо, засилва бръчките, прегърбва стойката и действа като алкохол на мозъка. 18 часа лишаване от сън се равняват по влияние на 0.05 промила алкохол в кръвта.

Ако спите само 4 часа през нощта, всяка изпита бира ще има алкохолното опиянение на 6. А хроничното недоспиване състарява външния вид с между 5 и 10 години.

Тайната на красотата: Никога не спете с лице във възглавницата. По лицето се образуват така наречените „линии на съня“, които след време се превръщат в бръчки. Ако имате подобен навик – променете го, преди да е станало късно.

Пиене на вода

Няма хидратант, който да може да се сравни с чистата питейна вода. Под чиста, наистина имаме предвид чиста – а най-добре филтрирана – вода. Водата е най-лесният начин да имаме хидратирана и сияйна кожа през деня. Експертите смятат, че пиенето на студена вода намалява червените петна по кожата и предотвратява появата на акне.

Тайната на красотата: „Рецептата“ за по-добър метаболизъм, за ефикасно изчистване на токсините и за по-бърз растеж на косата и ноктите е в пиенето на 2 литра вода на ден.

Храната – балансирана, вкусна и пълна с витамини

Правилното и балансирано хранене е сред най-добрите дългосрочни „инвестиции“ в тялото. Подходящата диета се свързва с доброто състояние на тялото и с повече енергия.

Тайната на красотата: Избягвайте бързите въглехидрати, тестените храни, сладките, мазните и солените храни и отдавайте дължимото на плодовете, зеленчуците, зеления чай, храните, богати на калции, магнезий и желязо. Ограничете безалкохолните и прекомерното използване на кофеин и вашия външен вид ще ви се отблагодари повече от която и да е анти-ейдж програма.

lierac капсули PREMIUM

Хранителни добавки или анти-ейдж капсули

Подходящите капсули и хранителни добавки могат изключително много да помогнат за ефективната защита на кожата от оксидативния стрес. Новата генерация формули на серията PREMIUM прилагат експертния опит на LIERAC в анти-ейдж грижата.

Капсулите PREMIUM са номер едно сред противостареещите продукти, като отговарят на всички нужди на кожата и се грижат за нея както отвън, така и отвътре. Тяхното действие се изразява в изравнен тен, изгладени бръчки и освежено лице, излъчващо жизненост.

Богати на скъпоценни масла, витамини и минерали, те ефикасно повишават дермалната и епидермалната регенерация като възстановяват тъканите чрез възпроизвеждане на действието на Foxo протеина.

Тайната на красотата: В меките капсули PREMIUM със 100% биоразградимо покритие, съставено от желатин, вода и глицерин, се съдържат активни съставки като хиалуронова киселина, колаген, витамин Е, селен, масло от арган и пореч. Тези активни съставки се смесват в „маслена“ среда, където хидрофилните съставки се емулгират.

Хиалуроновата киселина е известна със способността си да абсорбира до 1000 пъти теглото си във вода. Чрез увеличаване на обема се увеличава и се възстановява плътността на кожата.

Колагенът, който се синтезира от фибробластите, гарантира еластичността на кожата и помага за поддържане на архитектурата и механичните свойства на тъканта.

Витамин Е и селен представляват силен антиоксидантен комплекс, който помага за предпазване на клетките от оксидативен стрес.

Аргановото масло съдържа мастни киселини и има овлажняващи и подхранващи свойства, докато маслото от пореч е богато на гама-линолова киселина и е известно с поддържането на хидратацията на кожата и подобряването на еластичността на епидермиса.

Всички тези съставки помагат да се предотвратят първите признаци на стареене и ни карат да запазим младостта по-дълго.

Упражнения и медитация

Хората, които водят застоял начин на живот без движение, изглеждат много по-възрастни, отколкто онези, които се съобразяват със същността на човешкото тяло: да е постоянно активно.

Минимумът движение е 30 минути на ден, което се равнява на една кратка разходка. Без съмнение този минимум не е достатъчен, за да сваляме килограми, но ни помага да не се чувстваме изключително зле след цял ден, прекаран пред компютъра в офиса и у дома.

Тайната на красотата: Подходящите редовни упражнения, съчетани с кратки медитации всеки ден, правят чудеса за психическото и физическото здраве и равновесие.

Не подценявайте „силата на бездействието“, която има медитацията – много често тя е единственият начин да се справим със стреса през деня, да съберем мислите си и да „погледнем голямата картина“. А това определено е начин да пазим млади както мозъците си, така и физиката.

Untitled-7