Excellage е за всички почитатели на науката за съвършенство

| от MamaMia |


Никой не е казал, че щом постигането на съвършенството е causa perduta, не си струва да бъдат полагани усилия поне да бъде преследвано то.

Затова и новата серия продукти на Esthederm, Excellage е с този слоугън – науката за съвършенство.

Excellage e най-високотехнологична серия досега на бранда към този момент. В сърцето на гамата е патентованата технология с „умен полизахарид“, който възстановява жизненоважната комуникация в сърцето на всяка клетка. Ден след ден кожата възвръща своите плътност, подхранване и сияние благодарение на следните свойства.

Възстановена междуклетъчна комуникация

Естественото стареене на кожата се характеризира с нарушено поведение на конексините – малките мембранни протеини, участващи в обмена, регулиращ жизнените функции на клетките. Това води до нарушения в структурата на кожата и отслабване на жизнените ѝ функции.
С времето клетъчното сцепление в епидермиса отслабва, дермалните елементи (колаген, еластин, хиалуронова киселина), които поддържат кожата еластична и с младежки тонус намаляват, а защитните ѝ механизми не са така устойчиви. Чрез стимулиране на конексините с технологията „умен полизахарид“ и възстановяване на междуклетъчната комуникация, структурата на кожата укрепва, възвръща се по-плътният ѝ и стегнат вид, микрорелефът постепенно се изглажда и тя засиява.

_MG_3658

Реуплътняване

Патентът REPAIR+ комбинира биомиметичен пептид и Центела Азиатика, за да укрепи поддържащите структури на кожата и да достави силно реуплътняващо действие, чрез което кожата е видимо по-еластична. Оптимизирането на колагеновия синтез изцяло регенерира и възстановява младежката свежест. Технологията REPAIR+ предотвратява и дермалните микролезии, като по този начин изпълва хлътванията и предотвратява отпускането.

Сетивни текстури и интензивно подхранване

Маслото в гамата е добито от камелия от остров Чеджу-до, Корея, който е обект на световното културно наследство на Юнеско. То се събира веднъж годишно и има подхранващо и омекотяващо действие. Много богато на олеинова киселина – Омега 9 мастна киселина – има способността да предотврати липидната пероксидация, отговорна за настъпване на изменения в клетките. Маслото от камелия предпазва кожата от оксидативен стрес, а в комбинация с витамин PP укрепва кожната бариера и намалява отделянето на ензима, отговорен за разграждането на колагена. Устойчивостта на кожата на външни дразнители се повишава, а дискомфорта, който изпитва, намалява.

_MG_4191

Сияйна и здрава кожа

Формулите на продуктите от серията комбинират действието на растителен гликобиополимер, за да осигурят изглаждащо действие върху микрорелефа. Текстурата на кожата става по-фина, тенът е избистрен и озарен, благодарение на soft focus действието на микрочастиците.

Защита от фотостареене

Продуктите от серията съдържат патента GLOBAL CELLULAR PROTECTION, който осигурява защита на вътреклетъчно ниво срещу действието на свободните радикали и преждевременното фотостареене на кожата.

Клетъчна вода във всички формули

Клетъчната вода е в основата на всички формули на Esthederm и спомага за по-дълбокото и ефективно действие на активните съставки. Клетъчната вода е с оптимални нива на минерални соли и запазва водата, която е естествено налична в кожата.

След представянето на колекцията в Париж и Лондон, българските фенове на марката са сред първите, които могат да се докоснат до науката за съвършенство.