Добрият домоуправител знае от какво имат нужда съседите

| от Mamamia |


Когато става въпрос за важно решение като смяната на уреди за разпределение и водомери, един наистина значим фактор е да имаш домоуправител, на когото да се довериш.

Коста Грозданов определено влиза в тази категория. Откакто е построен блокът им в столичния квартал „Овча купел“ преди 30 години, той два пъти е бил избиран на този пост. През последните 10 години именно Коста ръководи всички дела на входа. Или както казва самият той: „Не са ми искали досега оставката. И не съм я и давал.“

Грозданов е сериозен застъпник за идеята за съседска общност. Под негово ръководство от няколко години насам съседите от блока ежегодно се събират и заедно ходят на екскурзия в чужбина, на която всички си прекарват добре. И това е истинска история!

„Стана ни традиция последните 7-8 години, откакто аз съм домоуправител, да си организираме екскурзии в чужбина, да се събираме, да ходим, като прекарваме много хубаво и много весело. Като гледам снимките, изглеждаме прекрасно“, разказва той.

А един наистина важен елемент в създаването на стабилна общност е взимането на общите решения (и удовлетвореността сред всички от крайните резултати). Включително решения за парното, уредите и водомерите.

Както се знае, т. нар. топломери и водомерите трябва да се подменят на 10 години след изтичане на гаранцията от производителя. При последната смяна на уредите живущите в блока на Коста Грозданов решават да преминат на разпределители с дистанционен отчет на фирма Techem.

В това отношение Techem не разочароват. Възможността за отчитане на уредите, без човек да влиза в дома ви, е наистина голямо удобство, което в крайна сметка убеждава живеещите в блока на Коста да сменят и водомерите си – както за топла, така и за студена вода с предлаганите от Techem водомери с дистанционно отчитане.

„Сега сме още по-доволни, защото не се съобразяваме с никакви отчетници и най-вече с никакви влизания по домовете на хората“, обяснява той. За него обаче най-големият плюс е друг – липсата на изравнителни сметки.

„Нас изравнителни сметки не ни интересуват, защото сме на реален месечен отчет както на парното, така и на топлата вода и на студената вода. Нямаме изравнителни сметки и това, което си изразходваме за месеца, това е реален отчет, и само това заплащаме“, казва доволният Коста.

И има защо – благодарение на уредите на Techem с дистанционно отчитане, той нито трябва да очаква на вратата на дома си „отчетник“, който да проверява какъв е реалният разход на вода и топлинна енергия в дома, нито да се занимава с целия хаос на изравнителните сметки.

Вместо това Коста Грозданов може да се фокусира върху нещо по-приятно – да планира следващата обща почивка на входа, когато времето и условията станат по-благоприятни за това.

*Aктуално: Уредите с дистанционно отчитане държат посещенията на отчетник в дома ви на дистанция. Това е особено полезно в настоящата епидемична обстановка у нас. Ако имате монтиран дистанционен водомер, топломер или индивидуални разпределители, то няма нужда да осигурявате достъп до дома си за отчет. Ще получите сметка на база реално потребление без прогнози.