5 полезни подаръка за бебе, част 2

| от Мила Янева |


Светът може да се побере в разтворените ръчички на новороденото, в малката му, ухаеща на чистота беззъба усмивка, в очите, които се възхищават на всичко, което ние, възрастните, сме престанали да забелязваме, и го откриват отново и отново. Емоцията да водиш и подкрепяш това ново преоткриване, да държиш малката ръчичка в своята, докато твоето човече прави първите си стъпки, е дефиниция за щастие. Пък щастието, както знаем, се нуждае да му помагаме, за да се случва.

Следващите пет идеи за бебешки подаръци, които ви предлагаме, са точно такива малки възможности за доставяне на взаимно щастие. Защото по Коледа ние сме тези, които най-често случват чудесата.

Първата част от нашата селекция може да видите тук .

Образователна ябълка на български език Fisher-Price LAUGH&LEARN

Fisher Price Yabulka(1)

Като родители с опит можем да ви уверим, че тази ябълка е не просто красив и забавен подарък за бебета, но и съвършен начин да прекарате смислено време с детето си. Задачата й е да научи хлапето на цветове, форми, плодове и цифри. Когато се натисне сърцевината на ябълката, чувате забавна песничка и някаква фраза, например „Пет лилави грозда“. Самата ябълка е разделена на резени, като всеки един от тях има своя цвят, число и нарисувани плодове. Задача на детето е да посочи този, който му е казала ябълката.

Играчката е чудесна за бебета на възраст над шест месеца, защото подобрява координацията между зрителното възприемане и движенията на ръцете, като стимулира любопитството и стабилното захващане на предмети. По-големите деца пък могат да се забавляват неусетно с малките „ябълкови“ уроци.

Добрата новина за родителите е, че всички елементи от играчката се прибират лесно в самото й тяло, така че няма да се налага да търсите изгубени части, да ги настъпвате из детската стая или да губите ценно време, за да ги приберете.

Може да я закупите оттук.

Възглавница за кърмене

възглавница за кърмене

Ето един подарък, който определено е колкото за бебето, толкова и за неговата майка. Първо, защото можете да го подарите и на двамата, още докато обитават едно и също тяло. Специалната форма на тази възглавница помага на мама в последните месеци на бременността да седи и спи по-удобно и по-спокойно. Когато бебето се роди пък, тя е незаменим аксесоар, който прави кърменето много по-приятно.

Можете да я използвате така, както ви е най-удобно, независимо дали кърмите на обикновен или люлеещ се стол или в леглото. Материята й е мека и нежна на допир, а пълнежът е от тези, които естествено поемат тежестта на тялото и го карат да се отпусне. И още нещо много практично – възглавничката е чудесна и като аксесоар, който спомага приятната дрямка по време на пътуване. Така че можете да я ползвате и далеч след периода на бременност или кърмене.

Преносим люлеещ се стол за лека нощ или сладки игри

Prenosim lyuleesht se stol

Няма да е точно да го наричаме бебешко столче. Защото тази малка и забавна детска мебел върши няколко особено полезни неща за бебето и неговата майка. Дизайнът на уникалния бебешки шезлонг е модерен и безопасен за малкото човече. Има рамка с висящи играчки, които детето естествено се стреми да достигне, като така тренира двигателните си умения и неусетно подобрява координацията си.

Рамката се сваля лесно и бързо и шезлонгът се превръща в столче за хранене, почивка или игра. Седалката е мека и следва естествените извивки на седналото бебешко телце. Калъфът пък се маха лесно и може да се пере в пералня. Самият шезлонг има механизъм на батерии, произвеждащ вибрации, които приспиват бебето и успокояват стомашните колики.

Освен всичко това той може да се превърне и в красива, незаемаща особено място и напълно безопасна домашна люлка. Тропическият шезлонг е истинско вложение в добрия живот на малкото дете, защото е подходящ за хлапета от самото им раждане до около двегодишна възраст.

Избрали сме продукт на Fisher Price, който може да намерите тук.

Музикална проходилка

Prohodilka Fisher

Един от най-изтощителните периоди в отглеждането на едно бебе е времето, в което то прохожда. Всяка майка, преживяваща тези иначе важни и забавни месеци, знае колко болка в кръста и умора може да й костват те. Затова и тази музикална проходилка е прекрасен подарък колкото за бебето, толкова и за мама.

Самата играчка е измислена да следва естествения инстинкт на малките деца да търсят опора, докато правят първите си стъпки самостоятелно. Тя е стабилна, а и много забавна. Усмихнатото животинче отпред всъщност е цял борд с най-различни умни игри. След тях са танцуващи светлини и музика, въртящи се уши и сладко пукащи мъниста на крачето, огледалце, което може да се скрие с капаче, светещ нос и клавиши на пиано, вътряща се скала в цветове и плъзгач пеперудка. На бебешкото внимание са различни цветни бутончета, картинки и фигурки за разпознаване, мелодии и числа, така че забавлението винаги да е свързано с учене и развиване на физически и интелектуални умения.

Спряхме се на модел на Fisher Price, който може да намерите тук.

Ваучер за козметични процедури на мама

For the love of Beuaty

Както се казва, „и майката е човек“. Така че кой друг, ако не тя, заслужава малко време и грижа само за себе си?! Особено след първоначалния стресиращ бебешки период, в който почти не знаеш на кой свят си, а дните се нижат един след друг между памперси, биберони, недоспиване, плач и обичайното вътрешно притеснение, че все нещо не правиш както трябва.

Точно затова няколко часа, посветени на специална козметична процедура, масаж, спа терапия, фризьор или маникюр в този период от бебешкия живот са животоспасяващи за мама. А пък малките човечета чудесно разпознават и следват емоциите на майките си, така че един такъв подарък е и за тях.
А като дестинация за релакс и презареждане на майките избрахме салон For the love of Beauty, който работим единствено с висококачествената козметика на Darphin.


Повече информация Виж всички