5 идеи за бебешки подаръци, част 1

| от Мила Янева |


Бебето е най-големият подарък, който животът може да ни поднесе. Изумително е как светът може да се побере в разтворените ръчички на новороденото, в малката му, ухаеща на чистота беззъба усмивка, в очите, които се възхищават на всичко, което ние, възрастните, сме престанали да забелязваме, и го откриват отново и отново. Емоцията да водиш и подкрепяш това ново преоткриване, да държиш малката ръчичка в своята, докато твоето човече прави първите си стъпки, е дефиниция за щастие. Пък щастието, както знаем, се нуждае да му помагаме, за да се случва.

Следващите пет идеи за бебешки подаръци, които ви предлагаме, са точно такива малки възможности за доставяне на взаимно щастие. Защото по Коледа ние сме тези, които най-често случват чудесата.

Умното плюшено кученце, с което детето се смее докато учи

20544044_518015475199605_8689661744981041587_o

Това миловидно плюшено кученце на Fisher-Price всъщност съвместява няколко педагогически и възпитателни функции в едно. То е гушкаво и мекичко и всеки път, когато бебето го докосне по коремчето, ушите или лапичката, пее или казва нещо забавно, при това на български език. Сърчицето му светва и от него зазвучава музика, стига бебешкото пръстче нежно да го натисне. Докато учи малкото човече да познава и изразява емоции, кученцето е и негов „образователен педагог“. И тъй като всяко бебе се развива със свое собствено темпо, то предлага образователна програма, наречена Smart Stages, в която образователното съдържание е разделено с три категории – всяка съобразена с възрастта и етапа на развитие на детето.

Първите думи и звуци бебето учи през първото и най-лесно ниво. Следващият етап е времето, в което плюшеното кученце ще ангажира човечето с въпроси и прости насоки. Последната трета степен е за децата на възраст от над година и половина. За тях умното кутре е подготвило ролеви игри и креативни забавления. Така неусетно, под формата на игра, бебето ще научи от своя нов приятел песнички и фрази, частите на тялото, буквите, броенето, цветовете, ще опознае сетивата си и ще тренира фините двигателни умения. Всичко това малкият домашен любимец предлага без да се налага да го разхождате, да го храните или да му почиствате. Достатъчни са три батерии АА и две бебешки ръчички, които да го прегърнат.

Може да го намерите тук.

Активна гимнастика за бъдещите атлети

172071-2-1200x1000

Симпатична, мека маймунка, безопасно огледалце, слон с меки уши, който се върти, пеперуда мини телефон, тукан с гладка и пухкава перушина и един височък, симпатичен жираф за разкош! Цяла тропическа гора с все музика, звуци и светлини от природата, които реагират на всяко движение на бебето. Това приказно съоръжение осигурява два режима на игра – по гръб или по корем, зависи как точно изберете да го закрепите за матрака.

Тропическата гора разполага с цели десет занятия и двадесетминутна музикална програма, като можете да контролирате звука за по-тиха и приглушена игра преди заспиване например. Освен, че ангажира вниманието на бебето, всяка от висящите играчки неусетно развива сетивата му и съдейства малкият човек да разбере, че всяко действие си има и следствие. И още нещо важно – точно този тип играчка може да осигури на едно недоспало от гледане на бебе семейство допълнителни минутки спокойствие. Което, както сигурно знаете, е безценно!

Може да го намерите тук.

Слинг за носене на бебе

8e9c843699701c62d96531122859e85f

Може би някога вас са ви носили в т.нар. по онова време „кенгуру“ – вид платнена мека седабка с каишки, презназначена за носене на бебето до тялото на мама или татко. Слингът всъщност е нейният оригинален, древен и изпитан през стотици поколения първообраз. Връщането му в активното отглеждане на бебето се случи преди десетина години и оттогава той е изключително важен аксесоар в живота му.

Можете да го връзвате по различни начини в зависимост от възрастта и активността на детето. Благодарение на него бебето може да се чувства спокойно, тъй като е близо до тялото на мама и чува сърцето й. Слингът помага за профилактика на дисплазията на тазобедрената става при новородените, както и за правилното развитие на мускулатурата и вестибуларния апарат на растящото човече. Той е много подходящ и за недоносени деца или за малчугани, които имат проблеми с храненето и наддаването. Освен всички тези предимства, той не тежи, пере се без проблеми, може да се сгъне спокойно в бебешката чанта и дори да служи за шал или завивка по време на лека бебешка дрямка в парка например.

Бебешки спален чувал

www.uniquebg.com_12

Ако сте майка на бебе за първи път, предстоят ви много забавни, а и не чак толкова забавни изненади. Ще останете изумени например колко много и странни пози за сън може да заеме едно бебе. Ще установите, че може дълбоко да се спи в поза „нисък старт“, полуседнал, с крачета между пръчките на леглото, на коленца и чело, полуизправен…Всички те са сладки, будят смях и определено заслужават бърза снимка с телефона за документиране на бебешкия живот, но истината е, че обикновени винаги са свързани с едно неудобство – бебето никога не е завито с одеалцето си.

И понеже като добри родители вие искате детето да е здраво и да спи на топло, ставате поне десетина пъти през нощта, за да го завивате. Е, с бебешкия спален чувал това няма да ви се налага. Каквото и да прави хлапето, докато щастливо спи и сънува бебешките си сънища, крачетата, коремчето и гръбчето му ще са запазени.

Този на снимката може да намерите в онлайн магазина novobebe.com

Столче за кола

stolche-za-kola-cosatto-moova-cuddle-monster-8188

Детското столче за кола е повече от подарък – то е животоспасяваща необходимост. Освен, че е задължително за децата по закон, то е и най-удобният начин да превозвате бебето, а и порасналото вече детенце в автомобил, без да рискувате живота и здравето му. Когато избирате точно този артикул, не правете компромиси от гледна точка на здравина, качество и функции. Столът трябва да е на стабилна база, да може да се връзва сигурно с коланите на задните седалки, да бъде ергономичен и удобен за бебето. Добре е калъфът да може да се сваля, за да се пере и коланите, препасващи бебешкото телце, да са здрави, но и меки, за да не го дразнят. Закопчалката трябва да е от тези, които само възрастният може лесно за закопчава и откопчава.

Важно е детето да свиква да се вози в такъв стол от раждането си, затова той наистина е нужна инвестиция още от първия ви ден заедно. И един съвет – возенето в столчето за кола не е въпрос на игра, а е жизнена необходимост, затова не правете компромиси на път. Бебешкото място в автомобила е едно и то е именно в столчето.

Столчето от снимката може да намерите в онлайн магазина patilanci.bg


Повече информация Виж всички