„Женските“ филми, които очакваме с нетърпение

| от Лилия Огнянова |


Едно от най-приятните неща е да изгледаш готин филм в добра компания. Всяка жена, живяла с противоположния пол, знае, че понякога мъжете могат да бъдат доста досадни, а и изобщо не стават за гледане на типичните “дамски” филми.

Ако все още не сте осъзнали този факт, значи не сте обърнали достатъчно внимание как реагира партньорът ви, когато настоявате да гледате заедно филм по ваше желание.

Отидете на кино или пък се съберете у дома пред телевизора с добри приятелки, вино, пуканки, сладолед или друга нездравословна, но пък вкусна храна и спокойно изгледайте каквото ви е на сърце. Можете да сте сигурни, че ще се забавлявате в пъти повече, отколкото ако слушате мъжко мрънкане и забележки през цялото време.

В този дух на мисли нека споделим някои от филмите, които очакваме да излязат съвсем скоро и които влизат в графата “за гледане без мъже”.

Molly’s Game” може би не е изцяло “дамски” филм, но определено разбива на пух и прах разбирането, че хазартът е зона, запазена на мъже, а жените присъстват в нея единствено като красиво облечени и безмълвни талисмани край масата с рулетката. Лентата разказва истинската история на една млада, красива и амбициозна жена, която буквално променя голямата игра, като устройва хазартни вечери за едни от най-богатите и известните в света. Е, докато по петите ѝ не тръгва ФБР. Супер интересната история на Моли Блуум, която заслужава името ѝ да се прочуе. Премиера по кината у нас – 23 февруари.

Tully” е комедия, която очакваме по кината у нас на 4 май т.г. В главната роля е Чарлийз Терон, която влиза в образа на майка на три деца, последното от които бебе. Постепенно потъваща в следродилната депресия, Марло вижда живота във все по-сиви шарки, докато на вратата ѝ не се появява бавачка – своеобразен подарък от брат ѝ. Оттук насетне започват майтапите и откровените истини, с които се е сблъсквала всяка една майка.

Life of the Party” – разкошната и супер забавна Мелиса Маккарти е в ролята на зарязана от мъжа си майка. Дийна толкова дълго е била отдадена на къщата, мъжа си и детето, че е забравила какво е да живее за себе си, а най-голямото ѝ съжаление е, че заради всичко това не е успяла да завърши колеж. Сега обаче е твърдо решена да поправи тази грешка и да изпълни отдавнашната си мечта. Филмът е изключително смешен, разтоварващ и затрогващ, очакваме премиерата му на 11 май с нетърпение.

Ocean’s 8” – “женският” еквивалент на култовата филмова поредица “Бандата на Оушън”. Цяла плеяда любими холивудски актриси поемат основните роли – Сандра Бълок, Кейт Бланшет, Дакота Фанинг, Оливия Мън, Анн Хатауей, че дори и Риана. Филмът обещава да е зрелищен, готин, забавен и… дамски 🙂 Премира у нас – 15 юни.

Още за тях – в галерията.