Най-скъпите филми, правени някога

| от MamaMia |


Много често се говори за печалбите, които холивудските блокбастери носят на своите създатели, а се пропуска да се спомене колко всъщност струва да се направи подобен разбивач на филмовия пазар. Най-новите екранизации продължават да чупят рекорди по приходи, а средствата, използвани за тяхното създаване, също достигат до космически висини.

Въпреки че от “Warner Bros” все още не са дали конкретна информация за цената на филма, „Батман срещу Супермен: Зората на справедливостта” е считан за най-скъпия филм за нашето време. Сумата, за която се спекулира, са цели 410 милиона долара (въпреки че може би в това число се включва и цената за реклама и маркетинг на филма).

Колкото и прахосническо да ни се струва, ясно е, че не са далеч дните, в които бюджети от 300-400 милиона долара, ще бъдат абсолютната норма за един холивудски филм.

За да имате някаква база за сравнение, следва списък на 10 от най-скъпите блокбастери правени някога. Данните са взети от IMDB и включват и първоначално плануваните бюджети за всеки филм. Нека разберем дали милионите похарчени долари са си стрували или пък са били пръснати на вятъра.