Филмите с Натали Портман, които не бива да пропускате

| от MamaMia |


Натали Портман, която днес навършва 36 години, е едно от най-ярките лица на Холивуд: не само защото е красива, а защото е изключително талантлива актриса и, както вероятно знаете, е една от актрисите с най-високо IQ.

Тя е родена на днешната дата в Йерусалим, но когато е на три години семейството й се премества в САЩ. Първоначално през 1984г. семейството на Натали Портман се заселва в щата Вашингтон. След това те се преместват в Кънектикът, а през 1990г. отиват да живеят за постоянно в Лонг Айлънд, Ню Йорк.

Натали Портман дебютира като актриса на 12-годишна възраст във филма на Люк Бесон „Леон“. Във филма тя играе дете, което се сприятелява с много по-възрастен наемен убиец. През следващите 10 години прави множество филмови участия. През 1999г. Натали е номинирана за Златен глобус за най-добра поддържаща женска роля за представянето си във филма „Някъде на запад“.

Докато се опитва да вземе бакалавърска степен по психология в Харвард Натали Портман се появява във филмите от поредицата „Междузвездни войни“ , където нейна героиня е Падме Амидала. След като завършва Харвард, тя получава малка роля в отличения с Оскар филм „Студена планина“.

След това кариерата й върви само и единствено нагоре, и то неудържимо.

За да отбележим рождения й ден, сме ви приготвили галерията с филмите с участие на Натали, които задължително трябва да гледате. Добре де, думата „задължително“ може и да е малко смущаваща, но да кажем, че ако не сте ги гледали, сте пропуснали много. И е хубаво да наваксате.