7 филма, които да гледате ако имате тийнейджър вкъщи

| от Амелия Понд |


Жанровите тийн филми или както е модерно да се наричат в последните години – Young and Adult филмите, са ниша в киното, която избухна в последните години.

Голямото отрицание на жанра може би започна след появата на сагата „Здрач“ и с пълно право. „Здрач“ е леко срамен представител на този тип кино, но и много показателен такъв. След него се народиха толкова много филми на тази тематика и такива, в които тийнейджъри любят и разлюбват лудо, че хората започнаха да клатят глава, видят ли филм от този жанр. Не става въпрос само за фентъзито, а за романтичните истории или просто историите с тийнейджъри.

Киното, в което тийнейджърите и техните проблеми, малки или големи, са в центъра на историята, има своите добри, интересни и силни представители.

Тийнейджъри, които спасяват света или тийнейджъри, които спасяват други тийнейджъри, е лайт мотивът на студиата и продукциите, които произвеждат този тип филми в последните години. Причините за това са много и дали упадъкът на младото поколение и неговата тотална липса на широк светоглед и интереси са в основата на това, е въпрос на една съвсем отделна дискусия. Защото и там, като навсякъде, има изключения. Ние сме събрали седемярки представители за вас в галерията горе. Вижте ги.