От лабиопластика до подмладяване на пубиса: Естетичните процедури за места, където слънце не огрява

| от Вучето |


Бразилски лифтинг, ринопластика, липосукция, филъри, увеличаване и повдигане на гърди, извайване на „плочки“… Естетичната медицина е още в бебешка възраст в сравнение с другите медицински направления, но набира все по-голяма популярност, понеже вече не само богатите и известните, но и също и ние, дето живеем от заплата на заплата и не ни преследват папараци, можем вече да си позволим да бъдем своите по-добри версии. Външно, имам предвид – за вътрешната красота и без това на никой не му дреме, защото е невъзможно да се фотографира и да се качи в Instagram.

И докато за споменатите по-горе процедури се е изписало тонове, а и народът без смущение демонстрира резултатите от тях, някак на заден план остават тези разкрасителни подобрения на анатомията, които не върви да бъдат изтипосвани в социалните медии и то най-вече защото това би било в разрез с тяхната политика. А и с добрите нрави, разбира се! Пробвайте да се похвалите с прясно избеления си анус или подмладената си вагина във Facebook и още преди „полицаите“ на Цукърбърг да са се усетили и да са свалили снимките, леля ви Вера от Варна вече се е възмутила и ви е писала на лични, че не е очаквала таква гадост от вас.

Това, че ежедневно скролвате нагоре-надолу безброй фотоси на „патешки човки“, „принцески“ нослета и напращели като кравешки вимета женски гърди в бански, но никога не попадате на такива на ануси,пениси и вулви, минали през коригиращи процедури, не означава, че ги няма. Напротив. Статистиката показва, че все повече хора се подлагат на хирургически и неинвазивни процедури за естетическо разкрасяване на интимните си части.

Идеята за този текст се зароди, когато преди няколко дни редакторката ми изпрати мейл, в който ме питаше (вероятно в качеството ми на самозван експерт по сексуалните въпроси) защо, за Бога, някоя би си направила лабиопластика, т.е. платила си е, за да ѝ отстранят със скалпел или лазер нежеланата тъкан на срамните устни. Можех да ѝ отговоря и веднага, изхождайки от личната си позиция, понеже и аз като по-млада съм прожектирала тоя филм в главата си, мислейки си, че вагината ми е грозна с тия плющящи на вятъра лабии. Но все пак се допитах до мъдростта на интернет, за да разбера какво мотивира сестрите по света.

Голям процент от жените, които си правят лабиопластика, са убедени, че мъжете се отблъскват от гледката на вулва с големи лабии.

Иначе казано, според тях големите лабии са алтернатива на малките гърди в прастарата битка за привличане на мъжкия член. Пардон, интерес. Не искам излишно да подклаждам огъня на този сексистки мит, обаче подобно твърдение донякъде отговаря на истината. Попаднах на статия в научно издание, отразяващо проучване, проведено преди няколко години от гинеколози от Вашингтонския медицински институт. Те са анкетирали 2 403 мъже на различна възраст и от различни раси, в опит да установят какви са преобладаващите предпочитания за външния вид на женските полови органи. Оказва се, че над половината от анкетираните намират за сексуално по-привлекателни вагини без или с минимално окосмение в комбинация с малки лабии.

Така че като причина номер едно на въпроса на редакторката ще поставя вагиналната суетност. Причина номер две е съвсем прозаична. При някои жени срамните устни са толкова големи, че, когато ходят, изпитват болка от триенето им в бельото. Направо не искам и да си представя как биха се чувствали, ако обуят дънки на голо.

Разбира се, когато нещо може да се смали, то може и да се уголеми. И не става въпрос за Алиса в страната на чудесата, защото все още сме на темата за лабиите. Така както има жени, които искат да намалят размера на срамните си устни, има и такива, които се обръщат към специалисти, защото искат своите по-големи, по-плътни и по-розови – такива, каквито са имали в тийнейджърска възраст. Процедурата се постига посредством техниката Vampire Wing Lift, която не е по-различна от процедурата по аугментация на устните, както завъртено се нарича напомпването на джуките с хиалуронови и колагенови филъри. Същата терапия се прилага и за увеличаване размера на клитора, както и на монс пубис, т.е. венериния хълм, когато последният е загубил тургор и обем или, иначе казано, от хълм се е превърнал в низина.

Лабиопластиките вървят около 3 000 лева, а един милилитър колаген или хиалурон, инжектиран в G точката, лабиите, клитора или пубиса, е 600 лева.

Всички сме виждали новото лице на 65-годишната Мадона – на някои им харесва, на повечето не, на трети им е през оная работа.

Обаче като споменах „оная работа“, не можем да не се запитаме дали и нея певицата не е подложила на пълна промяна. Говоря за вагинопластика, разбира се, не за смяна на пола.

Приятелката ми Марето си направи такава преди година. Постоянно мрънкаше, че след двете раждания вагината й е заприличала на разграден двор. Какво целеше с тая метафора така й не посмях да попитам, но силно се надявам да не включва съседи.

За раждалите, както и за по-възрастните читателки, които чувстват амортизация „там долу“ и биха искали да възвърнат младежкия вид и най-вече еластичност на своята „precious“, ето какво трябва да знаете за процедурата.

Вагиналната лифтинг терапия представлява минимално инвазивна нехирургична процедура, използваща лазерна енергия. Прилага се не само в случаи на неудовлетвореност, базираща се на личната констатация „Каква беше някога, а каква стана сега“, а и за много други, реални медицински състояния като вагинална атрофия, уринална инконтиненция, следродилна рехабилитация при жени с направена епизиотиомия и перинеотомия и др.

След 15-минутната процедура вагината е като току-що купена от Корекома (простете нелепата ретро аналогия), а след принудителното сексуално въздържание от около седмица, пациентките върдят, че честотата и интензитетът на оргазмите значително се е повишил.

Както сигурно се досещате, няма как да минете вагиналното си подмладяване по Здравната каса, така че в зависимост от броя на процедурите и използвания препарат, ще трябва да се бръкнете между 800 и 1500 лв. Но затова пък после, казват, сама прави секс!

Докато търсех информация за различните процедури, които се предлагат в областта на интимната естетика, попаднах на една, която, бидейки виден фен на алкохола, веднага привлече вниманието ми – Orgasm Shot. Като вкарах тия две думи в търсачката, най-отгоре в браузъра излезе рецепта за коктейл с такова име: Бейлис, коняк Grand Marnier и Трипъл сек. Като скролнах малко по-надолу обаче, излезе друга „рецепта“ – за постигане на бърза сексуална възбуда. При процедурата, позната със същото име като коктейла, се използват получени от собствена кръв растежни фактори, които се инжектират във вагината с цел регенерация на вагиналната лигавица, постигане на по-голяма възбуда при клиторна стимулация и, разбира се, повишен сексуален апетит. Нещо като кръвен допинг, но за малката мръсница. Една инжекция струва между 600 и 1200 лв. Ненапразно мотото на една от клиниките, предлагащи O-shot-а е „Не правете компромис с удоволствието“. Е, чувала съм същия слоган и при фирми, рекламиращи матраци и шоколадови изделия, но в крайна сметка откъдето и да идва удоволствието, с него наистина не трябва да се прави компромис.

И някак неусетно стигнахме до аналното избелване.

То е за тези, които искат да имат перфектното „отзад“. Ако редакторката пак ме пита: „На кого, за Бога, ще му хрумне да си избелва ануса?“, веднага отговарям: Освен на повечето порно актриси, също и на една „Анонимна“, която в роден сайт за секс и интимност споделя, че има желание да прави секс с приятеля си „на задна“, обаче не иска той да вижда „грозно дупе“. Не че нейното било зле, напротив, страхотно дупе имала, обаче анусът ѝ бил тъмнокафяв и това я притеснявало. В края на поста си благодари на „сериозните“ читатели, които ще ѝ дадат съвет относно нейните терзания.

Трийсет такива сериозни читатели са откликнали под поста ѝ, а коментарите варират от „Аз пък 11 години не мога да отлепя съпруга си от НЕизбеления си анус“ до „Само не слагай белина!“. Общо взето обаче повечето коментиращи дори не знаят, че има такава практика, а някои умници дори препоръчват на авторката да пробва с перхидрол от аптеката.

Разбира се, това са врели-бабешки-некипели и никой не трябва да прибягва към това, без да се консултира със специалист, а не с група хора, събрани анонимно в мрежата от кол и въже. Да, аналното избелване може да се направи и в домашни условия, но само с помощта на специално пригодени за тая цел кремове, които могат да се закупят онлайн или от секс шоповете. За по-ефикасен и дълготраeн резултат човек може да се подложи на лазерно избелване, което обаче струва далеч по-скъпо от кремчето – някъде към 1600 лв.

Ами това е от мен. Надявам се да съм помогнала на заинтересуваните – ако не със споделен собствен опит, то поне с конкретна информация.

Обаче честно, не ви ли гризе любопитството дали Мадона си е сложила филъри само в лицето?…

Вижте още:

Два смъртни гряха – да остарееш и да не остарееш


Повече информация Виж всички