Някои ги предпочитат руси

| от Mama Mia |


Блондинките са били винаги обект на обожание и осмиване.

От една страна се твърди, че те са по-привлекателни, тъй като русият цвят е по-рядко срещан като „оперение“ из женското население на земята. От друга се налага твърдението, че русокоските били глупави. Оттам следват безкрайни смешки и вицове на темата за блондкинките.

Преди повече от десет години пъкBBCпубликуват статия, в която твърдят, че хората с руси коси ще изчезнат до двеста години, тъй като русият цвят е резултат отрецесивен ген. Медиите по цял свят гръмват с новината, но тя се оказва невярна, тъй като твърдението се основава върху неправилно разбиране на рецесивните гени.

Тъй като често повтарящите мита се обосновават с „изследване на Световната здравна организация“,СЗОпубликува опровержение.

Така че спокойно, естествените блондини ще продължат да се срещат в природата. А дори и да изчезне, най-много бои за коса се продават именно в русите цветове. Това продължава да е най-желаният цвят за коса на жените по цял свят, въпреки че се постига трудно, не е лесен за поддръжка и изтощава косъма.

Интересното е, че масово децата като малки са русички, но с времето косите им потъмняват.

Ние от Мама Мия се радваме на разнообразието от естествени и боядисани коси, но най-високо ценим русите мъже, особено ако с високи, с широки рамене и усмивки, от които ти се подкосяват краката.

Затова и сме ви спретнали една галерия с малка част от любимите ни блондини. Насладете ѝ се.