Met Gala 2017: модни попадения и абсурди

| от MamaMia |


Met Gala е модното парти на годината, което се провежда винаги в първия понеделник на май с идеята да се наберат средства за модния департамент на Метрополитанския музей на изкуствата в Ню Йорк.

С партито всяка година се открива и специална изложба или шоу. Тази година събитието беше посветено на японската модна дизайнерка Рей Кавакубо, а домакини бяха Анна Уинтър, Том Брейди, Жизел Бюндхен, Кейти Пери и Фаръл Уилямс.

Всяка година шоуто има различна тема, която се подразбира от името на изложбата. Миналата година събитието беше Manus x Machina и много от посетителите се бяха спрели на избрали сребро, вериги и рециклирани облекла.

Тази година беше ясно, че всички ще трябва да концентрират тоалетите си около стила на Рей Кавакубо. Това явно е интерпретирано от звездите като много пера и птичи тоалети.

Met Gala се превръща във водещо парти за холивудските звезди от 1999 година насам – откакто редакторът на американския Vogue Анна Уинтър се занимава с организацията му, превръщайки го от обикновена благотворителна кампания в най-шумният звезден коктейл – известни лица, представители на филмовата индустрия, модата и бизнеса.

Билетите за събитието струват по 30 000 долара, а да получиш маса – 275 000 долара.

Всички пари, набрани от партито и изложбата, отиват за спонсориране на Института по костюмите към музея. Разбира се, не всички плащат за билет. Често марките канят звезди на своята маса, а Уинтър често кани и не толкова известни дизайнери, които не могат да си позволят билет.

Миналата година събитието събра 13.5 милиона долара.

Вижте в нашата галерия тоалетите, които ни харесаха, и тези, които определяме като пълен абсурд. Разбира се, начело със скандалната (в лошия смисъл на думата) рокля? на Риана.


Повече информация Виж всички