Малките големи радости в съботния ден

| от Лилия Огнянова |


Да се наспиш! Нищо по-хубаво и успокояващо това да затвориш очи вечер, знаейки че утре няма да се будиш с аларма.

Да се излежаваш в леглото. Дори за 5 минутки да се протягаш под завивките е по-добре, отколкото да бързаш да ставаш да не закъснееш.

Да си направиш голяма чаша кафе, чай, мляко с какао или каквото друго ти харесва и да си помислиш какво искаш да правиш за закуска.

Палачинки! Те не са просто закуска, те са кулинарен идол, на които с удоволствие се кланяме през почивните дни и принасяме като дарове домашни сладка, мармалади и течен шоколад.

Да обърнеш внимание на себе си – коса, маникюр, отстраняване на косми от всички места, на които не трябва да растат. Задължителни и често досадни дейности, но пък е хубаво, когато имаш време за тях, а не се претупваш сутрин преди работа.

Да обърнеш внимание на любимите си хора – с леко сърце да зарежеш разкрасяването и да си кажеш, че можеш да ходиш и чорлава (и космата), но много повече ти се иска да отидете на разходка в парка или на лов за сладолед по центъра, или пък където душа ви иска.

Да мързелуваш пред телевизора вкъщи – онези моменти, когато всички детски, комедиини или научно-популярни филми ти се виждат като най-интересното нещо, на което искаш да отдадеш вниманието си, заедно с любимите ти същества, нагушени на дивана пред телевизора.

Да отидеш на дълъг и ползотворен пазар. Понякога пазаруването в супермаркета може да е по-интересно и приятно, отколкото обикалянето по магазините за дрехи и обувки. Толкова много щандове, с толкова неща по тях, че и най-различни промоции, за да си кажеш „ау, точно от такова био пресовано песто имам нужда!“. Пълниш със задоволство количката и я буташ гордо напред, разглеждайки продуктите наоколо с вещо около и сериозна физионимия. Истинските домакини ще разберат 😉

Да знаеш, че имаш още един такъв почивен ден! Най-хубавото на съботата е неделята – ден подарък, за да имаш време да направиш всички приятни неща, които не си успял през съботата.


Повече информация Виж всички