Как да се грижим за косата си през лятото

| от |


Лятото е сезонът, в който косата ни е застрашена от тотално изтощение. Поради тази причина потърсихме професионално мнение на коафьорът Георги Петков – за това по какъв начин да я спасим от слънчевите лъчи и морската вода. Въпреки, че времето е доста неблагоприятно към всякакви морски изживявания, се надяваме дъждовните дни да бъдат заменени от слънчеви такива и да имаме възможност да се насладим на лятната ни отпуска. Точно заради това коафьорът Георги Петков ни даде няколко съвета, как да се грижим за косата си, докато сме на море.

 

Георги Петков

 

Слънцезащитна серия за коса

Задължително вземете със себе си слънцезащитна серия за вашата коса – шампоан, балсам, слънцезащитен спрей и спрей за след плаж. Трябва да се грижите за косата си по начина, по който внимавате за вашата кожа, тъй като косъмът също е застрашен от изгаряне.

 

Георги Петков

 

Стилизиране

Продуктът на лято 2018 година е salt спрея. Това е най-новият летен продукт, с който можете да създадете или запазите естествените вълни на вашата коса. Този продукт трябва да се използва само и единствено, докато сте на море или сте на място с висока влажност. Не се подлъгвайте от прекрасния му ефект, тъй като ако го сложите на косата си в София няма да получите вълните, които сте имали на плажа.

Ако искате да имате права коса и обем в корена, използвайте текстуриращ спрей. Той ще запази плътността на косъма, ще придаде обем на косата ви и ще запази правия й ефект.

 

Георги Петков

 

Морските прически

Ако сте достатъчно сръчни и можете да сплетете косата си на плитки – това е най-добрият вариант за морска прическа. Тъй като след като я разплетете, косата ви ще бъде добре оформена. Ако не умеете и няма кой да ви помогне, приберете косата си на кокче, високо горе или ниско долу на тила.

Винаги можете да добавите подходящ аксесоар към оформените вече вълни, плитките или кокчета. Това ще допълни морската ви визия и ще ви създаде по-различно усещане. Добър вариант са разноцветните шалове, които могат да се вплетат в плитките и разбира се цветята, които ще завършат романтичната ви визия.

 

Георги Петков

 

Тюрбан, шал или забрадка

Винаги през деня, докато косата ви е изложена на слънчева светлина, я покривайте с тюрбан, шал или кърпа за коса. По този начин ще запазите целостта на косъма й. Слънцето е също толкова вредно за косата ви, колкото и за вашата кожа. Така, че се грижете за нея. Важен факт, който винаги забравяме е, че косата ни губи своя блясък и здравина и заради самата морска вода. Така, че винаги след като влезете от морето я изплаквайте добре със сладка вода.

Фотография: Диляна Флорентин

Коса: Георги Петков