Как да разберем привлекателни ли сме за околните

| от Mamamia |


Атрактивни ли сте за околните?

Дори най-красивите хора изживяват моменти на съмнение в своята привлекателност.

Разбира се, има и хора, които доста много харесват себе си и демонстрират голямо самочувствие относно своята външност, но другите някак не винаги изглежда, че споделят това мнение.

Но как можем да разберем какво си мислят за нас останалите и намират ли ни за привлекателни?

Психологът Кимбърли Мофит споделя няколко сигурни знака, че сме по-интересни и атрактивни за околните, отколкото си мислим.

Тя споделя в TikTok три начина да разберете:

@ask_kimberly Have you ever seen number 3 in action?? WILD☠️ #psychology #psychologyhacks #psychologyfacts #dating #relationships #datingadvice #datingadviceforwomen #datingadviceforgirls #advice #adviceforgirls #advicetiktok #advicetok #adviceforwomen #psychologytips #psych #psych101 #relationship #bodylanguage ♬ original sound – Ask Kimberly

1. Хората не се обръщат след вас и не ви правят никакви комплименти за външния вид

Знаете, че изглеждате добре, но никога не го чувате от околните. Те не се спират, за да ви го кажат. И колкото и да е странно, се стараят да не се обръщат след вас. Дори да звучи странно, има смисъл: ако сте наистина привлекателни, повечето хора предполагат, че останалите постоянно ви правят комплименти, затова и не се опитват изобщо да ви ласкаят за външния вид. Те предполагат, че знаете колко добре изглеждате и изобщо и не го повдигат на въпрос. Разбира се, тук не става дума за хора, които ви свалят или ухажват, а за ежедневните контакти.

2. В живота ви има поне един човек, който искрено ви мрази

Когато става дума за привлекателност, ако я притежавате, има хора, които никога няма да ви я простят. Често омразата се подклажда именно от ревност, твърди Мофит. „Ако сте красиви отвътре и отвън, това естествено привлича вниманието, поради което може да привличате хейтъри в живота“, обяснява тя във видеото.

3. Когато влезете в някое помещение, другите хора млъкват и сякаш се чувстват неловко

Влизате в някое помещение и настъпва тишина? Е, това не е защото сте странни или сте направили нещо нередно, според психолога. Ако изглеждате зашеметяващо или уникално, околните няма да знаят как да се държат във ваше присъствие. И за момент настъпва неловко мълчание.

Вижте още:

Какви мъжки лица харесват жените?

А ето и няколко начина да повишите допълнително привлекателността си:

1. Излъчване на спокойствие

Когато става дума за привлекателност, не е необходимо да изглеждате като телевизионна или кино звезда. Всъщност привлекателните хора са интересни с това, че са самите себе си. А кое ни прави най-привлекателни? Това е нашето собствено самосъзнание.

Хората, които не се вземат прекалено насериозно, са привлекателни. Те умеят да се смеят на собствените си грешки и минуси. Позитивното им отношение към останалите също ги прави неустоими.
Също така и приемането на собствените грешки. С една дума: спокойствието към самия себе си и света.

2. Излъчване на щастие

Щастието е заразно. Околните интуитивно забелязват, когато някой е щастлив или нещастен. Ако показвате своето щастие и безгрижие, по естествен начин привличате вниманието към себе си.

Но как да бъдем щастливи? Трябва да затворим устата на вътрешния си критик, да намалим негативните мисли и да си напомним сами на себе си, че сме значими и заслужаващи.

3. Грижа за себе си и самоуважение

Грижата за себе си е важна стъпка от привлекателността. Но за да поставите тази грижа на първо място, е нужна дисциплина. Самодисциплината означава и че не сте в тежест на другите. Тя показва и вашите способности и умението да знаете кои са приоритетите ви.

Хранете се добре, правете упражнения, грижете се за своето емоционално здраве чрез медитация, упражняване на изкуства или терапия.

Наистина е трудно сам човек да разбере дали другите го намират за привлекателен или не. Но привлекателността е много повече от това какви дрехи носим и колко симетрично е лицето ни. Това е вътрешната ни светлина, начина по който се отнасяме със себе си и с другите.

Така че докато сте заети с подобрение на външния си вид, не забравяйте да се погрижите и за душевното си състояние.

Вижте още:

Въпросът на 21 век: флиртува или просто се държи мило?