Как да подготвим кожата си за есента

| от |


Есента „чука“ на вратата и след месец ще дойде време да приберем летните дрехи обратно в гардероба и да се подготвим за по-хладните дни на есента и зимата.

Промяната в температурата и влажността на въздуха обаче засяга основно нашата кожа, затова тя се нуждае от допълнителни грижи. Ето няколко начина, по който да подготвим кожата ни за следващия сезон.

Хидратация

В повечето случаи кожата претърпява дехидратация през есента. Околната среда е много суха, а кожата се възпалява и започва да се лющи. Мастните жлези намаляват нормалната си секреция. В резултат на това клетките страдат от недохранване, а дехидратираните клетки умират. В това състояние, трябва да се съсредоточите върху връщането на добрата хидратация на клетките.

Пийте повече вода и консумирайте много плодове, за да се възстанови нормалното ниво на хидратация. Включете в менюто си повече листни и сочни зеленчуци. Това ще ви помогне да избегнете дехидратацията. Също така използвайте хидратиращи кремове, те също ще помогнат на кожата ви да се „изправи“ на крака.

Подхранване

За да подготвите кожата си за есента е много важно тя да бъде подхранена и хидратирана. Можете да използвате продукти за грижа за кожата през цялата година, но през есента трябва да го правите постоянно.

Ексфолиране

Много е важно преди новия сезон да подготвите кожата си за него и за температурните промени, които ще настъпят. Затова трябва да премахнете мъртвите клетки чрез ексфолация. Има много продукти, които се предлагат на пазара, чрез които ще можете да възстановите клетките на кожата си. Тези съставки помагат на кожата да изглежда гладка и свежа.

Подходяща диета

Диетата има много важно място при възстановяването на кожата ви. Почивайте си и се хранете правилно. Необходимо е да включите в менюто си плодове, зеленчуци и разбира се много течности.


Повече информация Виж всички