„Виж ни, еднакви сме“ – две дечица ни учат на човечност

| от MamaMia |


Никога светът не е имал по-силна нужда от обединение, както в последните години. Всеки обаче дърпа всичко, което иска и смята, че му се полага, към себе си, расовата и междунационална пропаст става все по-голяма, никой не иска да признае другия и вярва, че сам е по-добър от всички.

Хората не са забравили навика да съдят околния само по цвета на кожата, вероизповеданието му или държавата, от която идва.

Казват обаче, че децата носят искрена и неопетнена душа. Че те виждат света по различен, по-добър начин от нас, възрастните, които сме с опорочено съзнание и предразсъдъци.

Поредното доказателство, че децата са ангелите на земята, идва от така заклеймяваните, че съсипват човешката комуникация социални медии.

 

Лидия Стит Роузбуш споделила снимка на сина си заедно с неговия най-добър приятел. В описанието тя разказва как двете момчета решили да спретнат номер на учителя си, а именно да се подстрижат по еднакъв начин и така да заблудят преподавателя кой кой е.

Според момчетата те си приличат като две капки вода, а единствената разлика между тях е прическата.

Отзвукът на хората във фейсбук е лавинообразен, като всички са на единодушното мнение, че именно от тези две момченца всички, включително световните лидери, могат да научат много за човещината и това как трябва да гледаме на света около нас.


Повече информация Виж всички