Снежанка е истинска и живее в Сибир

| от Лилия Огнянова |


Албинизъм е заболяване, причинено от нарушения в образуването на пигмента меланин в кожата. Меланинът представлява естествен филтър срещу вредното въздействие на слънчевите лъчи. Липсата му в организма превръща кожата и очите в изключително уязвими и чувствителни към слънцето.

Албинизмът се среща както при хората, така и при животните, като албиносите ярко се отличават от останалите себеподобни по снежно бялата си кожа (или оперение) и червени очи.

Интересното е, че честотата на срещане на албинизма варира в различните географски райони и човешки популации. Една от страните с най-висока честота на албинизъм е Танзания, където се смята, че със състоянието живеят около 150 000 души.

Средно в световен мащаб албиносите са към 1:17 000, което ги прави истински уникални.

Едно малко момиченце от Сибир е предното доказателство за това колко забележителен може да бъде албинизмът, проявен при хората.

Ниряна е само на 8 годинки, а вече е титулувана Сибирската Снежанкаи модните агенции се надпреварват да ѝ предлагат ангажименти и фотосесии.

Момиченцето живее в известната като Земята на диамантите Якутия – субект на Руската Федерация, разположен в североизточната част наСибир. Ниряна е единствената в рода с албинизъм, а наскоро е необичайната ѝ и пленителна красота е открита от фотографа Владимир Руфов. Той прави няколко фотосесии със Снежанка от Сибир, като целта му е уникалното ѝ излъчване да достигне до колкото се може повече хора по света.

„Тя е най-необичайната личност, която съм срещал“, споделя Руфов, а красотата на Ниряна е умело уловена от обектива му.

Снимките стигат до различни модни агенции, които моментално се свързват с родителите на момичето, като предлагат щедри хонорари и договори, за да може именно тя да представя продуктите на клиентите им.

Майката на Ниряна обаче е категорична, че дъщеря ѝ е прекалено малка, за да навлиза в света на модата и засега иска тя да има нормално детство.

Когато порасне, ще може сама да избере с какво точно иска да се занимава. Засега обаче не искам тя да работи“

Самата Ниряна споделя, че мечтата ѝ е да стане модел, трябва само да изчака да навърши пълнолетие.

Разгледайте нейни снимки в галерията по-горе.