През празниците бъдете #selfieless с Canon

| от MamaMia |


#selfieless каузата е на път да завладее и България. В цяла Европа хиляди хора прегръщат #selfieless предизвикателството и насочват камерите не към себе си, а към другите, превръщайки се в част от социалната инициатива за правене и документиране на добри дела.

Движението, което води началото си от Canon Europe с дарение от 1 милион евро на Червения кръст (благотворителна организация с дълга традиция в безкористната помощ) обхваща цяла Европа чрез хора, които правят добро и номинират свои приятели и познати да направят същото. Мисията на #selfieless е тази Коледа да бъде по-добра Идеята за празник, в който селфитата отстъпват пред кадри, документиращи човешката доброта ще остане в сърцата на хората и ще даде положителен старт на новата 2017г. #selfieless предизвиква всеки да направи нещо, което ще му донесе лично удовлетворение от това, че помага. #selfieless няма сценарий, a разчита на личното самосъзнание на предизвиканите да продължат инициативата и да бъдем по-добри, защото това зависи от нас!

Живеем в свят, в който ежедневно се правят средно 93 милиона селфита. Движението #selfieless обръща фокуса към важността и духа на безкористност във времето, когато всеки от нас е настроен да прави добро – Коледа.

Служителите на Canon България са едни от първите, който се включиха в инициативата и ще насърчават правенето на добро. Те направиха дарение на Български Червен кръст, което ще бъде използвано за развиване на творческите заложби на деца със специфични потребности. Нещо повече, редица известни лица също заявиха съпричастност към #selfieless движението, и много скоро ще споделят снимки на техните #selfieless дела с многобройните си последователи.

Какво може да означава #selfieless добро:

Да се погрижиш за природата
Да подариш старите си дрехи на нуждаещ се
Да помогнеш на възрастен човек да занесе покупките до дома си
Да дариш кръв
Да купиш храна на бездомен човек

Време е да насочим обективите в обратна посока и да се фокусираме върху другите. Нека празниците ни бъдат #selfieless.