Не се обвързвайте с мъже от тези 5 професии

| от Mamamia |


Интересно видео на американски бракоразводен адвокат разбуни духовете в TikTok. Потребител с ник @Attykkl сподели своя опит в работата с клиенти. Според жената, която има вече 13 години стаж като адвокат, представители на определени професии много по-често приключват връзките си с развод, отколкото други.

Тя призовава жените са избягват да се обвързват с мъже, които имат някоя от следните професии:

1. Пожарникар
2. Полицай
3. Военен
4. Хирург
5. Пилот

„Когато започнах да практикувам семейно право преди 13 години, една жена адвокат ми показа статистика за топ пет мъжки професии, които жените да избягват, ако искат стабилна връзка или успешен брак“, разказва @Attykkl във видеото си.

@attykkl

local divorce attorney PSA #divorce #narcissist #EasyWithAdobeExpress #fypage

♬ original sound – KK

Първоначално тя решила, че това е странна статистика, но в хода на кариерата си, събирайки опит от най-сложните си случаи, с изненада проумяла, че повечето от тежките бракоразводни дела включват мъже от тези пет професии.

Според нея двете основни причини тези професии да са толкова трудни за съвместен живот са, че хората, които ги избират, често имат нарцистични наклонности и са контролиращи натури.

„Общото между всички тях е, че мъжете с тези професии се чувстват като богове в тях“, смята тя. А значимостта на заниманията им и това, че тези социални роли са свързани с власт, прави тези мъже още по-проблематични, тъй като им е трудно да влязат в ролята на съпрузи в равнопоставени отношения с партньора.

Освен това, става дума за професии с високо ниво на стрес и продължителен период от време, което се изкарва извън дома, което поставя допълнителни трудности пред връзката.

Не всеки мъж, който работи тези професии, разбира се, е нарцистичен и контролиращ. Но всеки един в тези професии изпада регулярно в силен стрес, който може да пренесе у дома.

Вижте още:

Професиите, които най-често водят до развод

Според изследване от 2018 година, припомнено от сайта Your Tango, ежедневният стрес на работа ни кара по-трудно да се откъсваме от заниманията си в извънработно време. А когато сме погълнати от мисли за работата си, докато сме с половинката, възприемането на връзката от двамата партньори е компрометирано. Тези пречки за ежедневното качество на връзката може да се натрупат и да заплашат дълготрайните отношения.

За съжаление изброените професии са повече от стресиращи – те се отличават и с високи нива на посттравматичен стрес. Неговите симптоми, ако не се третират със специалист, семеен терапевт и ефективна комуникация, може буквално да съсипят личните отношения.

Вижте още:

10-те най-търсени професии в Tinder


Повече информация Виж всички