Красноречивата разлика между „дебело“ и „слабо“

| от Ния Лазарова |


Казват, че всички форми са красиви.

Казват също, че красотата е относително понятие.

И двете са верни. Но! Голямото НО идва в последните години, когато борейки се срещу стереотипа на вечно слабата жена с перфектни форми, се наложи погрешното схващане, че наднорменото тегло е нормално.

Толкова всички се впуснаха в търсене на „истински“ жени, които са красиви със своите несъвършенства, че постепенно нещата се изродиха и за „нормални“ започнаха да се представят откровено затлъстели тела.

Наднорменото тегло обаче нито е нормално, нито здравословно, още по-малко трябва да бъде поощрявано и давано за положителен пример.

Ненапразно има толкова много хора, разказващи колко по-добре се чувстват, след като са отслабнали. Качеството на живот се променя, както и здравословното състояние. Разбира се, външният вид също.

В галерията ни по-горе сме събрали снимки на различни мъже и жени, които с цената на спартански усилия, постоянство и воля са успели да се завърнат в истински нормалните килограми. Фотографиите са само на лицата им и те говорят изключително красноречиво за мащаба на промяната, през която са преминали.

Разгледайте ги, а изводите всеки може да направи сам за себе си.