Кога жените се превръщат в мъже

| от |


Кога жените преминават допустимата граница и започват да приличат на мъже? Не говоря само за външен вид, а и за поведение.

От два-три месеца преоткрих сериалите – по-добре късно, отколкото никога. В момента съм на вълна „Mad mеn”. Женските образи в сериала са жени с главно Ж. Да, повечето от тях се представят като домакини, но жената не се определя от професията си, а от държанието. Да си жена не означава да си седиш вкъщи, да переш, чистиш, готвиш и гледаш децата. ЖЕНА означава да изглеждаш, движиш и говориш като дама. В противен случай единствено можем да се запитаме „защо има два пола”?!

Жените трябвало да се еманципират. За жалост те искат да го направят само в някои посоки – тези, които са им по-удобни.

Жените се еманципират в работата, отношенията, секса, гледането на деца…

Лично аз нямам намерение да се еманципирам. Предпочитам мъжът ми да мъкне тежките торби от пазара, той да изхвърля боклука, да се грижи за колата и да забива пирони в стената. Женските задължения като гладене, готвене, почистване ги извършвам аз. Нямам нищо против да ми подават ръка, докато слизам от колата – нищо, че понякога по инерция се подпирам на нея. Не виждам нищо лошо в това да има два пола, а не един. Да, със сигурност си имат своите негативи (за мъжете говоря), но и ние не сме цвете за мирисане.

Лично аз не бих се издържала дълго време вкъщи. Рев преди цикъл, рев след цикъл, нервни изблици по време на цикъл, ревем на романтичен филм, ревем на трилър, ревем, докато режем лук, когато видим малко кученце и това са само малка част от ежедневните ни емоционални изблици. Жените сме такива – ревливо и мрънкащо племе, но трябва да ни има, защото иначе светът ще се превърне в безчувствена скала.

И пак да се върна към „Mad mеn” или по-скоро назад във времето. Преди жените са имали изтънчени маниери, говорили са като дами, обличали са се като такива, пушили са цигари с жест в китката…сега много рядко можеш да забележиш жена, която да се държи като истинска дама.

Имам чувството, че маниерите са изчезнали, заради нашето желание за еманципация.Този стереотип се наблюдава дори в модните тенденции – някои мъжки колекции през последните години са доста по-женствени от тези за „нежния” пол.

Да, преди години е имало смисъл от тази еманципация, тъй като жените са нямали права. В момента можем да гласуваме, работим на равно с мъжете, заемаме ръководни длъжности, получаваме по-високи заплати от тях… Винаги искаме още и още – никога не ни е достатъчно това, което имаме. Това сме ние – ЖЕНИТЕ.

 

 


Повече информация Виж всички