Какво е ВСИЧКОлената?

| от MamaMia |


Какво е ВСИЧКОлената? Този въпрос задава най-новият проект на „Театър на сетивата”, който ще може да се види в София в рамките на няколко дати през декември и януари.

„Пътуване във Всичколената” е едночасово интерактивно представление, обявено за „деца от 6 до 106 години” и създадено по метода на театъра на сетивния лабиринт.

Спектакълът предлага алтернативна форма на образование, използваща учене чрез преживяване, която развива сетивността и въображението на децата, а защо не и на възрастните. Въвличайки ги в история, в която те са главните герои, зрителите решават как ще протече хода на действието.

Ето как описват проекта от „Театър на сетивата”:

„Вселена, в която ВСИЧКО е възможно. Където ВСЯКО нещо е приятел, ВСЯКО нещо е дете, ВСЯКО нещо е живо и има свой език, ВСЯКО нещо обича приказки и те познава лично, защото ВСЯКО нещо си ТИ. ВСИЧКОлената съществува! До нея дори има редовен транспорт – всяка седмица една вълшебна сграда-кораб пътува натам. „Пътуване във ВСИЧКОлената” е един измислен спектакъл, в който ВСИЧКО е напълно вярно.

Като вече „пораснали” и „възрастни” ние заживяваме в един друг свят – разомагьосан, механизиран, пренаситен от стимулации и симулации, в който няма място за непосредствеността, чистотата и невинността на детството. „ПЪТУВАНЕ ВЪВ ВСИЧКОЛЕНАТА” е покана да си припомним и съхраним РЕАЛНОСТТА на детството!”

Представлението ще се играе на 13, 14 и 15 декември 2019 и на 18, 19, 25 и 26 януари 2020 г. в сградата на Интерпред Бояна (ул. Спас Соколов 3, кв. Манастирски ливади).

За участие е необходимо предварително да се резервират дата и час на www.sensorytheatresofia.com.