Как да съсипем дъщеря си в пет стъпки

| от Евелина Бонева |


Миналата година ви дадохме няколко брилянтни идеи как да осакатите сина си в пет стъпки. Започваме 2018 позитивно и се обръщаме и към майките на дъщери, които искат да съсипят децата си.

Не се тревожете: не е трудно. С няколко дребни, но точни и постоянни навици ще може успешно да превърнете момичето си в невротична стара мома със зависимост към алкохола и антидепресантите, екзистенциални блокажи и вечно чувство за безнадеждност.

Ето как:

Никога не я хвалете, за да не си вирне носа

Жените трябва точно и ясно да знаят къде им е мястото. Да, те вече имат право да гласуват, но това не значи, че не бива да се грижат за мъжете си в небивал страх от изоставяне. От малката й повтаряйте как най-важното в живота е да си намери добър мъж, който да я гледа, по възможност чужденец. Когато порасне, одобрявайте всичките й гаджета, защото дори татуираният хероинов наркоман с няколко лежерни престоя по столичните РПУ-та е по-добре от живот без мъж. Обяснете й как не е много умна, нито особено хубава, но няма и нужда. По-важно е да познава виртуозно тънкостите на домакинството и да знае как се изпира петно от вазелин от мъжка риза за минута и половина. Внушавайте й смело, че ако не стане добра домакиня, всички мъже в живота й ще си тръгват. Да, точно като във вашия.

Направете я амбициозна машина

Проходи ли, време е. Запишете малката принцеса на балет, художествена гимнастика, лека атлетика, народни танци, стрелба, немски, японски, джиу джиуцу, курс по икебана, кулинарни уроци и алгебра за гении. Не се знае от кой храст ще изскочи заекът. Подсказвайте на детето често, че щастието е в успеха, а успехът се постига с много труд, пот, сълзи и безсъние. Ако в първи клас не чете Жижек и не превежда поезия от иврит, сте сбъркали някъде. Проектирайте върху дъщеря си всички свои нереализирани мечти с упоритостта и настойчивостта, които не сте притежавали преди да станете свръхжена. Демек – майка.

Бъдете вечно недоволна…с щипчица вина

Вината е най-добре работещият инструмент на всички манипулатори. Тя е нещо като ролетката, изолирбанда и макетния нож в куфарчето на добрия майстор накуп. Затова смело я вадете от куфарчето при всяка възможност. Петгодишната ви дъщеря е забравила да изхвърли боклука? Кажете й: „Изобщо не се учудвам“. Изкарала е четворка по „Човек и общество“? Реагирайте с „Не се и съмнявам“ и физиономия на безбрежна тъга и разочарование. Вече е на 40 и е забравила да вземе бадемите, които сте й поръчали, за коледната вечеря? Сразете я само с една лицева мимика, която казва всичко: „Ти си разочарование. Винаги ме пренебрегваш. Не ме обичаш. Не ме уважаваш. Нарани ме. Аз страдам, но ще поема всичко мълчаливо върху раменете си, както съм го правила винаги. Ще ме запратиш в старчески дом, но и това ще преживея мъжки, както всички рани, които ми нанасяш ежедневно. Аз съм герой. А ти ме предаваш. Всеки ден, всеки час.“. Дъщеря ви ще разбере посланието ви дори само от една мимика. Все пак, тя ви познава.

Научете я, че никой никога няма да я обича както мама

Това е популярен метод за съсипване на синове, но върши перфектна работа и при дъщерите. От малка й внушавайте, че светът е враждебен, страшен и зъл, и че най-добре е да стои близо до полата на мама, дори мама да носи панталони. А като казвате, че никой не я обича така, както мама, имате предвид и тати, нали сте наясно? Бащата, независимо дали сте разведени, той спи на дивана или пък си имате приличен брак, е онази грозна винкелова греда, която стои между вас и детето ви и ви пречи да се слеете в едно неразривно цяло…до смъртта. Сторнирайте авторитета му бавно и сигурно, с уверени крачки. Казвайте на дъщеря си, че „той е мъж и нищо не разбира“ достатъчно често, за да започне тя да възприема баща си като излишно чучело. Тогава тя сама ще премахне гредата и нищо няма да стои между пипалата ви и вашето продължение, детето.

Внушете й, че ви е провалила живота

Ако не беше тя, вие щяхте да сте вечно млада, омъжена за Брад Пит, изневеряваща му с Райън Гослинг, богата колкото минимум Марк Зукербърг, и щастлива като свиня в море от кал. Заради НЕЯ обаче вие сте жертвали всичко. Девет месеца сте я носили в утробата си, преживели сте пъпки, стрии, високо кръвно, отекли крака, болезнени газове, само заради нея. После сте я раждали 28 часа: кръв, болка, мекониум, клизма, ад, хаос, ужас. Отгледали сте я, дали сте й цялата любов. А ако я нямаше…ех, ако я нямаше…Сугестирайте я мощно и системно, отново служейки си с онзи интрумент, вината. Често вмъквайте в изреченията едно „Ех, ти преди да се родиш…“ с носталгична усмивка по отминалите безгрижни времена на секс, наркотици и рокендрол. Вие толкова направихте за нея, а тя е толкова неблагодарна…

Ако следвате дори само една от горепосочените стъпки, ви гарантираме, че до началото на зрелите си години, вашето момиче ще гледа през балконите на високите етажи с копнеж. Функционалните връзки ще са единствено за другите, а самочувствието и самоувереността ще са понятия без смисъл.

Ако това е целта ви, действайте. Ако не е – помислете малко какво, по дяволите, правите.


Повече информация Виж всички