Гадже vs. Най-добра приятелка: Кой печели мача?

| от Вучето |


Какво правите, когато най-добрата ви приятелка, a.k.a BFF, ви се разсърди, понеже сте предпочели компанията на мъж, a.k.a BF, пред нейната?

А. Ревете по телефона и я умолявате да ви прости. Казвате ѝ дори, че ще скъсате с него, ако това ще оправи нещата помежду ви.
Б. Изчаквате да мине известно време и когато известното време мине, се държите така все едно нищо не се е случило и се надявате, че тя ви е простила „кръшването“.
В. Казвате ѝ в прав текст да си гледа работата и че може да минете и без нея. И без това е напълняла и е станала много докачлива. Даже ви е неудобно да ви виждат в нейна компания.
Г. Не правите нищо.

Не се бях замисляла аз каква буква бих избрала, понеже не се беше случвало на мен.

Допреди няколко седмици!

Не бях и подозирала преди това, че моята BFF ще се засегне заради нещо толкова тривиално като това да си хвана гадже и, о ужас!, който е със сто години по-млад от мен. Обаче се случи. Тя ми се разсърди. Което пък идва да покаже, че много от ситуациите и реакциите в резултат на тези ситуации във филми като „Сексът и градът“ са измислици-премислици. Неомъжени приятелки, с които ядеш зелена салата с риба тон и каперси и пиеш сок от бъз по време на брънч, и които ентусиазирано и безрезервно те подкрепят във всичките ти сърдечни начинания, без значение че са плод на безмозъчни решения, не съществуват. Не и в този свят! Има ги в митологията, но в такъв случай ще трябва да ги сравним с кентаврите. Или хайде, за да е по-кокетно сравнението, че нали все пак са жени, с морските сирени. Това са обекти, идеята за които не се покрива с реален денотат. Същото е с вещиците (приказните, не тъщите!), еднорозите, троловете…

Вижте още: Къде сбъркахме с женското приятелство

Моята приятелка изобщо не прилича на морска сирена. По външност прилича на най-близките си женски роднини, а по характер – на Граучи (Мърморкото) от Смърфовете. Тя не одобрява въпросния мъж, с когото излизам, понеже според нея той е „клише отвсякъде“, а също и „малко, глупаво дете“ и умът ѝ просто не го побира как така „оригинална, умна и нестандартна жена“ като мен може да си хареса „дете в детската градина“. Наличието на толкова много кавички в случая се обяснява с факта, че цитирам буквално извадки от разговор във Viber, който проведохме против волята ми, държа да отбележа! И не защото исках да покажа неуважение към BFF, като не изслушам нейните доводи, а защото имах по-забавни неща за правене като, например, да разучавам на пианото песни за деца от детската градина, за да мога да забавлявам невръстния си приятел.

Вижте още: Какво „не ти е наред“, че да излизаш с по-млад мъж

Тази сутрин бях решила все пак да ѝ се реабилитирам за провалената среща като я поканя на брънч. В нашия град това значи бира и вестник с голяма съботна кръстословица на барче в центъра. Само че тя си измисли, че трябва да готви картофи. И каза, че ако няма с кого толкова да изляза, да се обадя на Сульо и Пульо. Аз тези двамата не ги познавам, затова си излязох сама, и сама си пих бира, и попълних половината кръстословица в съботния вестник, а после великодушно го подарих на един от местните кибици.

Не ми харесва това развитие на нещата. Понеже моята BFF ми е като воденичен камък на шията, който си мъкна от години, и който още дълго време ще разнасям нагоре-надолу. Докато момчето е от днес за утре – един ден ще изтече в канала, а аз ще извикам водопроводчик. И доколкото се познавам, е много вероятно да си допаднем емоционално с водопроводчика, което пък ще доведе до размяна на телефонни номера, снапчатове и така нататък. После обаче, след някой и друг месец BFF пак ще доплува с несъществуващата си рибешката опашка (нали не е морска сирена) до потъващата ми лодка, ще поклати разочаровано глава и ще каже: „Тц, тц, тц, не разбирам само как е възможно интелектуалка като теб да се хване с водопроводчик! А дори не ти отпуши мивката като хората“.

BFF е до живот – нещо като херпес симплекс, който периодично се появява на едно и също място. И понеже това място е сърцето, няма как и просто се налага да изберете буква A.

Вижте още:

Има ли такова животно като „само приятели“?


Повече информация Виж всички