Да наема жена, която да почисти или да направя всичко сама

| от |


Отдавна съществуват предубеждения, че по-добре да почистиш къщата си сам, отколкото да се довериш на професионалист. Да наемеш жена или фирма, която да се справи с мръсотията у дома вече не излиза чак толкова скъпо, а нещата се случват доста професионално. Разбира се, много зависи на кого ще попаднеш.

Аз съм имала няколко жени, които са ми помагали с домакинството. Първата боядиса рокля на Dsquared2; втората почистваше масата в трапезарията с парцала, с който беше забърсала тоалетната секунди преди това; а третата просто изпи водката вкъщи.

Разбира се, ако решим най-накрая да спестим време поне от чистене се сблъскваме с въпросите – колко струва, дали можем да се доверим и наистина ли не можем и сами? Естествено, че можем, но трябва ли да е така?

Има жени, които обичат да извършват тази дейност (б.а. почистването) – те поддържат дома си сияещ от чистота. Тези дами не биха допуснали друг човек да свърши тяхната работа. Добър пример за подобна порода жени е лирическият герой на Моника от сериала „Приятели“.

За мое огромно съжаление, и аз съм от тях. Когато се връщах от работа старателно минавах с парцал след жената, която беше „излизала” апартамента час преди да се прибера. В един момент просто се отказах. Сега като се прибера минавам с прахосмукачка цялата къща, а в неделя правя основно почистване.

Има и такива, които приемат почистването като неприятно задължение. Вместо да прекарват повече време със семейството си или да отделят някакво време за себе си – те трябва да изчистят къщата. Във втория случай по-добре извикайте някой да ви помогне с тази непосилна и неприятна задача. В противен случай половинката, децата или домашния ви любимец ще се превърне в изпитателна жертва – как може да не ми помагаш; защо сте изрисували стената с пастели и любимото ми… как може да пускаш толкова много косми.

Ако вече сте на мнение, че чистенето не е за вас, трябва да си отговорите на най-важния въпрос – фирма за почистване или чистачка?

Отговорът на този въпрос се крие в целта ви. Ако искате основно, еднократно почистване на цялата ви къща по-добре се обърнете към фирма. Що се отнася до почистване един път в седмицата се доверете на чистачка, но задължително наемете човек с препоръки. Все пак става въпрос за някой, който ще влиза в дома ви всяка седмица и ще се наложи да му се доверите. Също такане забравяйте още от самото начало да дадете ясни изисквания, тъй като след това по-трудно.


Повече информация Виж всички