Бриджет Джоунс очаква бебе: лудница на хоризонта

| от MamaMia |


В началото бе… филмът.

Към Бриджет (Рене Зелуегър) и Марк Дарси (Колин Фърт) се присъедини Патрик Демпси, колкото да оплеска нещата, и трябва да признаем, че добре му се получи. Режисьор на лентата е Шарън Магуайър („Дневникът на Бриджит Джоунс“). Става въпрос за „Бриджет Джоунс: Бебе на хоризонта“ – последния филм от култовата поредица, който предшества излизането на книгата.

След като се разделя с Марк Дарси, Бриджет на практика се сбогува с представите си за семейна идилия. Вече прехвърлила 40-те, тя решава да се съсредоточи върху кариерата си като продуцент на новини, заобиколена от стари и нови приятели. Изглежда, сякаш е поела юздите върху собствения си живот, но… само така изглежда.

Скоро любовният й живот поема в неочаквана посока – тя се запознава с магнетичния милиардер Джак – пълна противоположност на сухия адвокат.

Междувременно приятелката й Магда я кани да стане кръстница. Бриджет приема, едва след това разбира кой е кръстникът…

А месец по-късно ще установи, че е бременна, но има една подробност – вероятността Джак да е таткото е 50 на 50. Другият замесен е Марк Дарси, разбира се.

В романа на Хелън Филдинг действието започва на 24 юни по обед. В апартамента на Бриджет. С отрезвително обаждане от ужасно недипломатичната й майка!

Помните ли преправения текст на „Моя смешна възлюбена“, песента, която Марк запява по време на годежното тържество с Бриджет пет години преди събитията в „Бебе на хоризонта“? Филдинг е така любезна да ни я припомни:

Моя смешна възлюбена и радост за душата,
вледененото ми сърце ти размрази.
Нищо, че си доста цапната в устата
и да се бориш с калории и целулит те мързи.

Обиквам те повече с всеки твой недостатък.
Приемам килограмите ти, дето са в придатък.

Разхвърляна си безобразно, няма спор,
а Пруст и По не играят в твоя отбор.
Но пък си готина и откровена за дузина.
Не се променяй и за съпруг вземи ме…

Книгата няма как да мине без мегасъперника на Марк – Даниел Клийвър.

„Онзи сексуално разюздан емоционален инвалид с фобия към близост, който никога с никоя няма да се обвърже.“ Нищо че само 7 месеца по-късно е в обятията на източноевропейска принцеса/модел и от време на време благоволява да се появи на страниците на „Хелоу“, облегнат на парапета на замък в планината.

Върлите фенове на Бриджет знаят, че първият роман от поредицата, „Дневникът на Бриджет Джоунс“, е публикуван преди цели 20 години (през 1996 г.) и светкавично се превръща в световен феномен. Три години по-късно се появява продължението – „Бриджет Джоунс на ръба на разума“, което затвърждава триумфа на Филдинг, пленила женската аудитория с бликащо чувство за хумор и самоирония.

От двата романа са продадени общо над 15 милиона екземпляра в 40 страни, а адаптациите им за големия екран произведоха блокбастъри с участието на Рене Зелуегър, Хю Грант и Колин Фърт.

Третата част от поредицата, „Бриджет Джоунс: Луда по онова момче“, излезе през 2013 г. и моментално предизвика щурм на световния книжен пазар, но по различни причини не беше филмирана.

В най-новия филм участва и носителката на „Оскар“ Ема Томпсън в ролята на доктор Роулингс. Строга жена с рязък делови маниер – дори само заради нея си струва да го видите.

Историята е смешна, трогателна, гротескна…

Пълна с паника, кулинарен, професионален и предродилен хаос. (В случай че не знаете, над трийсет и шест годишна възраст майките се наричат „гериатрични“!) Което не променя факта, че книгата е убийствено смешна и далеч по-остроумна от филма.


Повече информация Виж всички