Учен и майка – ред и хаос едновременно

| от MamaMia |


Известен учен и специалист-климатолог, 36-годишната американка Гретхен Голдман се появява по CNN преди дни, за да даде своето експертно мнение по текущи въпроси. Привидно участието й минава много гладко – тя изглежда добре в жълто сако, с направена прическа и лек грим. Но нищо не е такова, каквото изглежда.

Това, което остава извън обсега на камерата  на телевизионното предаване е, че Голдман всъщност седи по бельо във всекидневната, лаптопът е качен на висок стол, а наоколо се въргалят играчки. Защото тя има двама сина на 2 и на 4 години, които й се налага да отглежда сама в обстановката на извънредното положение, докато работи.

„Само за да бъда честна“, гласи надписът на съобщението, които Голдман публикува в Twitter, заедно с двете снимки от представянето си:

Туитът става много популярен и вече има стотици хиляди реакции. Зад спретнатия външен вид на  професионалист, много жени разпознават хаоса, в който са принудени да живеят майките, работещи дистанционно от дома.

Гретхен Голдман е често канена да дава мнение по телевизията, но понякога няма никакво време да се подготви за живото включване. За включването в CNN, тя признава през BuzzFeed, че е имала само 45 минути, за да се подготви какво да каже и как да изглежда. „И заради очакванията към една жена пред камерата, голяма част от това време отделих на това как ще изглеждам и как да поставя най-добре лаптопа.“

Според нея при нормални обстоятелства, това време би било достатъчно, за да се приготви, но когато работи от вкъщи по време на пандемията, тя, както и много други родители, трябва да направят множество неща и да импровизират, за да се приспособят към новите работни обстоятелства.

Потребителите в Twitter аплодираха честността на Голдман и тя спечели одобрението на стотици хиляди майки в САЩ, които също срещат затруднения с отглеждането на децата и балансирането на работата и домакинските задължения.


Повече информация Виж всички