Казус с разменени бебета завършва с хепиенд, различен от „нашия“

| от MamaMia |


Една двойка преминава през водовъртеж от емоции, след като отглежда бебето си в продължение на пет години и открива нещо ужасно, подобно на историята от скорошната сага с разменените бебета в АГ болница „Шейново“ у нас. Накратко: мъжът се съмнява дали е истинският биологичен баща на детето, родено от съпругата му и решава да поиска тест за бащинство, за да научи истината със сигурност. И резултатът е отрицателен.

Убедена, че не му е изневерявала, майката също решава да направи тест за майчинство и резултатът е главозамайващ – оказва се, че тя също не е биологичният родител на детето. Логичният ход за родителите е да съдят клиниката, където детето е родено. 

Историята им е споделена от вече частен профил в Instagram. Препубликувана е обаче и в Twitter.

Тъй като никой от съпрузите не е истинският родител, те решават, че болницата е сменила бебето им с нечие друго и логично избират да пристъпят към съдебен процес по казуса. 

„Представете си, че отглеждате бебе в продължение на 5 години и едновременно не искате да се откажете от детето, което обичате, но и ви тегли да срещнете своето биологично дете“, пише авторът на поста. 

Отзвукът е еднозначен – шокиращо е, че подобна грешка изобщо може да се случи в такъв жизненоважен момент за родителите, особено спрямо майка, която току-що е родила. Нали уж както бебетата, така и техните кошарки се маркират веднага с подходящите номера…

Някои от коментиралите майки споделят, че са изпитвали страх от размяна и бебето им никога не е излизало от погледа им, след раждането. При други това е обективно невъзможно, поради спецификите на самото раждане. Немалко родилки са прекарали часове след раждането си, без да виждат бебето си, докато анестезията и ефектът от лекарствата не преминат.

Впоследствие родителите успяват да разкрият съдбата на биологичното си дете и става ясен резултатът от делото им.

Тяхната биологична дъщеря е настанена в приемно семейство, тъй като хората, с чието бебе е разменено тяхното, не се оказват „родители за пример“ и биват разследвани от Службите за закрила на детето.

Колкото и налудничаво да звучи, най-лесният изход се оказва всъщност да осиновят своето билогично дете.

Що се отнася до делото срещу болницата, то приключва с извънсъдебно споразумение срещу обезщетение на стойност близо 2 милиона долара, което нито двойката, нито нейният адвокат намират за достатъчно, но всички просто искат кошмарът да свърши.

Съпругът и съпругата остават заедно и той се разкайва за съмненията си в нея. В името на децата, те се пазят от излишна публичност и дори сменят града, в който живеят, за да оставят тази история веднъж завинаги зад гърба си. 

За щастие, изглежда, процесът по осиновяване на биологичната им дъщеря преминава успешно, но периодът, в рамките на който семейството преминава през тези изпитания, все още им се струва мъчително безкраен.

Вижте още: 

„Разведох се, защото съпругът ми поиска тест за бащинство. Греша ли, че не му давам да вижда детето?“