Каролин Арънсън, родила на 54 години: „50-те са новите 30!“

| от MamaMia |


Каролин Арънсън, главен изпълнителен директор на компанията за луксозни козметични продукти It’s a 10 Haircare, роди дъщеричка на 54-годишна възраст. За американскoто телевизионно предаване TODAY, Арънсън разказва, че дъщеря й Алия Дрийм се е появила точно на 12 февруари, като водите да изтекли точно в деня, определен предварително за цезарово сечение.

Това е първото дете за Арънсън с нейния съпруг Джеф Арънсън, който е главен изпълнителен директор на компанията за промотиране на бойни изкуства Titan FC. Детето има братя и сестри от предишните връзки на родителите си. Първото дете на Каролин Арънсън се ражда, когато тя е на 40 години.

carol

Снимка: Instagram/carolyn_aronson10 
„Има някои, които критикуват хората, които имат деца по-късно в живота си, но не мисля, че в съвременния свят тази критика е толкова на място, колкото е била някога“, казва тя в интервю за TODAY. „Вместо да съдите, погледнете личностите и се опитайте да разберете защо това е добро за тях“.

Според Каролин, основната разлика, която тя вижда в раждането си преди 14 години и сега, е в напредъка на медицинската технология, включително в 3D eхографията, която е позволила на нейния доктор внимателно и отблизо да наблюдава здравето на бебето. Почти цялата си бременност с Алия, Каролин прекарва в карантина – още една разлика между преди и сега.

„Последният триместър беше малко по-тежък, но мисля че беше заради разположението на детето“, казва Арънсън. Тя споделя, че цялостната й добра физическа форма, правилното хранене и активността са й помогнали за по-лесното износване на бебето.

Името Алия на еврит означава „изкчавам се“. Когато обмислят името, преди раждането родителите се спират на Дрийм, но Джеф казва, че оставя на съпругата му да го избере. Докато той спи, тя се спира на Алия.

„Два дена след като тя се роди, аз вече работех“, казва още Каролин. Според нея е страхотно да си по-възрастен родител с повече доходи и да можеш да си позволиш помощ. „Това са плюсовете да изчакаш още малко по-късно в живота, когато си психически и финансово готов“.

Средната възраст на която жените раждат в САЩ за първи път е 27 години, според Националния център за здравна статистика.

Арънсън казва, че споделя своята история, за да окуражи жените, които постоянно се чувстват притиснати да имат бебе до определена възраст, дори и ако не се чувстват готови.

„50-те са новите 30!“, смята тя.


Повече информация Виж всички