6 симптома на бременността, които ще се опитат да ви убият безболезнено

| от MamaMia |


По дефиниция бременността е най-хубавият период в живота на жената. Тя изоставя егоистичното си съществуване на самостоятелен индивид и е готова да посвети тялото, времето и мислите си на един бъдещ човек. Или както казва Сашо Кадиев, „жената е майка на човека“. Ако, разбира се, бебето е мъжко.

Преди жената обаче да добие смисъл и да стане майка на човека, тя трябва да премине през 8-9 месеца бременност: период на радости, трепнещо очакване и предвкусване на сладостта на раждането. През това време тя обичайно е в болнични, но не защото нещо й има, а защото приготвя домашното гнездо за малкото пиле: шие гоблени, приготвя рисувани сладки, готви зеленчуци на пара, лъска приборите и пресажда мушката, които скоро ще се борят със запека на бебето.

Все пак, месеците, в които „бебето се пече“ крият някои подводни камъни. Долу сме описали кои са част от тях. Но не се стряскайте: ако ги преодолеете, ще стигнете до заветната цел: Раждането. Там вече хармонията е пълна.

Непрестанно, зловещо уриниране

Една от малките радости, които ранната бременност носи със себе си, е непрекъснатото уриниране. Като при цистит, но без паренето, а понякога и със паренето. Разбира се, може да имате късмета и да ви споходи истински цистит. Но дори да не ви – ходенето до тоалетна през 3 минути е достатъчно приятно, за да поглаждате корема си с горда физиономия. Не може да се ходи твърде много навън поради непрестанната необходимост от тоалетна, но пък нали стана дума, че имате гнездо за свиване, така че няма и нужда да се излиза навън прекомерно.

Нарколепсия трета степен

Както си работите или си правите рисуваните сладки, внезапно заспивате. Прави, клекнали, полегнали, поседнали…позата няма значение. Това е чудесно, защото откривате нови места, на които всъщност може да се спи: бюрото в офиса, киното, на светофара, театъра, подпрени на количката в супермаркета пр. Лошото е, когато нарколептичните пристъпи се съчетаят с непрестанното уриниране: тогава заспивате, но ви се пикае. Ставате, после се връщате в леглото, тамън заспивате и пак ставате и това може леко да ви изнерви. В такъв случай, пошийте малко от зимния гоблен за успокояване.

Гадене (с или без повръщане)

Някои бременни намират гаденето за неприятен симптом на ранната бременност, но то всъщност има своето значение и дълбок екзистенциален смисъл. Ако се събудите в неделя сутрин без махмурлук и се чувствате прекрасно, това може да ви потисне. Затова природата е измислила върховен механизъм: махмурлуците се заместват от гадене с киселини и спорадично повръщане. Така все едно си пиете по две бутилки просеко всяка вечер, но якото е, че не го пиете и бебето във вас се чувства комфортно.

Констипация

Ако не може да си спомните кога за последно сте правили секс, опитайте се да се сетите кога пък за последно сте ходили до тоалетната по оная нужда. Седмица, месец? Май сексът беше по-скоро. Този симптом също не бива да ви обезнадеждава: вероятно биологията ви подготвя за напъните по време на раждането. А и нали гледате мушката?

Тежка умора

Списанията са пълни със съвети за бременни, в които пише бъдещите майки да се занимават с физическа активност: плуване, йога, леки упражнения и жизнеутвърждаващи разходки на чист въздух. Трудно е обаче човек да си мисли за спорт, когато пухти като парен локомотив, докато изкачва два етажа и получава задух, докато се качва в колата.

Мощна раздразнителност

Може да сте си мислели, че ПМС ви прави бясна, хистерична кучка, но предменструалният синдром е просто по-малкото братче на ранната бременност. Нещо като малък Сечко. И там има разместване на хормони, но това не е нищо на фона на хормоналното торнадо в първите дни от живота на вашето дете. Ако мъжът ви ви е ядосвал, когато ви прави забележка, сега ще ви дразни само с присъствието си. Ако майка ви ви е дразнила с мрънкането си, сега ще ви дразни с дишането си. По-добре се уединявайте по-често, за да не убиете някого.

Макар че някои жени нарочно извършват престъпления малко преди раждане, за да родят безплатно в Сливенския затвор. Условията не били лоши.


Повече информация Виж всички