Всичко, от което се нуждаеш за Коледа е… холна гарнитура

| от Марина Стоименова |

  1. Независимо дали живеем самостоятелно или със семейството, холът e най-важното и най-представително помещение у дома и мястото, където прекарваме по-голямата част от деня. Това е и зоната, в която посрещаме гостите си, а често и там, където ги настаняваме.

Като „сърце“ на жилището, холът „тупти“ с нашите настроения – ако сме поканили шумна компания – се превръща във весело помещение, ако сме сами – е място за почивка, ако сме със семейството – може да е релакс-зона, кино-арена или сцена на сериозни разговори. Затова и изборът на обзавеждане за това помещение е не само приятно, но и много задължаващо занимание.

За всяко домакинство купуването на холна гарнитура е голяма и важна инвестиция.

Това е и единствената мебел, която избираме не само за семейството, но и с мисълта за външни хора – нашите гости. Мебелите, които сме избрали за хола, са сърцето на цялостното обзавеждане. Те са израз на материалните ни възможности, но и на нашия вкус и отношение към света.

Първата стъпка при избор на холна гарнитура, е да прецените кое е най-подходящо място,където ще я разположите и горе-долу да определите размера, който търсите. Следващата крачка е да определите цялостния стил на стаята, от която холната гарнитура ще бъде най-съществената част.

Помислете: дали вашият апартамент е по-скоро артистичен и бохемски, или е традиционен? Какво предпочитате: класическия дизайн или сте фен на минимализма? Дали искате холът ви да е по-представителен или да е в по-скоро небрежен, неофициален стил?

Mоделът на холната гарнитура трябва да е съобразен с цялостното излъчване на дома и с вашата натура. Артистична или спретната, изпипана в класически стил или модерна вещ търсите? Фен ли сте на истинската или изкуствена кожа? Обичате ли ярки цветове?

Ако холът е част от общо помещение с кухня, тогава изборът на гарнитура трябва да съответства – или най-малкото да не противоречи – на кухненското обзавеждане.

След като горе-долу уточните мястото и вида, е важно да помислите за още един много важен елемент: качество на изработката.

Всеки би искал да закупи качествен диван или холна гарнитура, но високото качество при тези мебели обикновено върви и с по-висока цена. Затова е важно да прецените колко искате и можете да инвестирате в мека мебел и горе-долу за колко време тя ще ви е нужна. Разбираемо е, че ако сте под наем или не планирате дългосрочно да живеете в съответния апартамент или къща, канапето ви може да бъде по-евтино. В по-скъпи мебели по принцип се инвестира, когато вече сте се установили за дълго в свой дом.

Какъвто и модел мебел да изберете, не забравяйте да сте верни на личното си усещане за комфорт и удобство. Нека избраната вещ да изглежда максимално добре. Чрез холната гарнитура вие ще покажете на своите гости, че са добре дошли, както и че вие се чувствате добре в тяхно присъствие, а на себе си и на близките си ще осигурите спокойствие у дома.

Заради големите намаления, дните преди Коледа са особено подходящ момент за избор на нова холна гарнитура, с която да посрещнете празниците.

Най-голямо разнообразие от модели гарнитура и допълнителни елементи за вашия хол в най- различни размери можете да намерите в мебелните магазини на Aiko (разгледайте галерията ни от снимки). Коледната отстъпка на холни гарнитури е доста голяма – 20% – и започна на 3 декември. Възползвайте се от предложенията, които ще придадат нов, коледен смисъл на традиционното събиране у дома и ще превърнат празниците с вашите близки в приятно и вълнуващо изживяване.В статията има продуктово позициониране.