Бляскави и неотразими в новогодишната нощ с правилния грим

| от Ния Лазарова |


Новогодишната вечер е най-добрият повод да блестите като коледна звезда на върха на елха и това да изглежда абсолютно подобаващо. Е, разбира се, като първо приемем, че няма да празнувате в домашна обстановка на маса, заобиколени от сарми, руска салата и старите радиатори на парното на заден план.

Ако обаче сте някъде навън – бар, дискотека или каквото там сте измислили с компанията ви, можете да си позволите да добавите щипка блясък към грима и цялостната си визия.

Започнете с лосиона за тяло. На пазара се продава невероятно разнообразие от лосиони с налични лъскави частици в тях. Те придават леко сияние на кожата, което както вече се разбрахме, няма никакъв проблем да си позволите около коледните и новогодишни празници.

Що се отнася до маникюра и грима, там също смело можете да заложите на броката. Съвети и различни идеи за празничен маникюр вече ви дадохме и можете да си припомните тук.

Гримът от своя страна зависи изцяло от вашите вкусове и възможности. Ако не ви се занимава с прекалено гримиране, то заложете на яркото или тъмночервено червило. Така можете да си позволите на клепачите да нанесете леки секи с бляскав оттенък и да издължите миглите със спирала.

Ако пък искате акцентът да е върху очите ви, то заложете на издълждената очна линия или на тежкия опушен грим.

Очната линия, противно на повечето страхове на жените, е супер лесна за направа, стига да имате правилната тактика. А тя е да подходите спокойно и първо да я маркирате с черен молив.

Взимате добре подострен и за предпочитане мек черен молив за очи и с него внимателно изрисувате линията върху горния ви клепач. Внимавате да не стане прекалено дебела и като издължавате, го правите с леки движения без да оставяте плътен цвят. Целта е да създаде нещо като лека „маркировка“, по която после да мине четцицата със самата очна линия.

Можете да си помагате с тънки клечки за уши и да коригирате с тях местата, на които ръката ви е била неуверена и е създала „къдрава“, а не права линия.

Що се отнася до броката, можете да намерите спирали за мигли, сенки, очни линии или моливи с брокат, които да „излъскат“ празничния ви вид. Изборът е ваш, а нашият съвет е да действате смело.

Нищо не се отразява така добре на самочувствието, както когато си позволите да експериментирате и да се видите в нова светлина ?