Идеи за лесен празничен маникюр

| от Ния Лазарова |


Със сигурност около празниците сте се охарчили стабилно, а и краят на месеца е винаги предизвикателен за бюджета.

Затова няма нужда да харчите излишни пари за празничен маникюр, какъвто със сигурност бихте искали да си направите за Нова година.

Дори да не сте особено сръчни в лакирането и идеини в измислянето на интересни рисунки за ноктите, можете да си направите доста хубав маникюр с празнични нюанси.

Имате нужда само от правилните лакове за нокти, малко време и търпение.

Най-сигурният начин да постигнете усещане за празничност, е като заложите на броката. Може да е лак с лъскави частици или посипан върху прясно лакиран нокът брокат и „запечатан“ отгоре с топ лак.

Първо обаче е важно да оформите добре ноктите си. Подравнете ги и нека всички да са с еднаква дължина. И ако си мислите, че няма проблем в това 7 от 10 нокътя да са дълги, а 3 къси, защото са се счупили, то грешите. Дори един нокът да е по-къс, естетиката изисква да скъсите всички останали до неговата дължина.

Оформете добре плочката, почистете от остатъци от лак и започнете маникюра, като първо нанесете основа. Това може да е безцветен заздравител за нокти, но е важно да има нещо под оцветяващия лак, защото иначе ноктите ви ще пожълтят.

След като основата засъхне малко, нанесете основния цвят. С него е най-добре да имате два пласта, но вие преценете дали няма и един да е достатъчен. Ако ще слагате върху него брокат, то по-добре да не наслоявате излишно, тъй като после по-лесно маникюрът ще се обели.

Можете да лакирате ноктите в различни нюанси на един цвят или да направите само безименния пръст различен. Брокатът нанасяте, където прецените. Може да е само на един нокът, може да е на всички, а можете да направите и омбре ефект. Той се постига лесно с помощта на най-обикновена гъбичка, с която разнасяте лака по плочката на нокътя.

Когато сте готови, изчаквате малко, за да стегне лака и след това нанасяте топ лак. Той ще „запечата“ всичко и ще придаде завършен вид.

През следващия един час е най-добре да не пипате нищо, за да не развалите маникюра, така че спокойно се изтегнете на дивана с книжка в ръка или изгледайте някой любим филм.

Ако искате да засилите процеса по изсъхване на лака, то можете да ползвате услугите на сешоара си, само го нагласете на хладна стуя, а не на гореща или накиснете ноктите си в купички с вода с лед. Така маникюрът ще изсъхне по-бързо и ще намалите вероятността да го обелите без време.

В галерията ни можете да разгледате най-различни идеи за маникюр с брокат за къси и дълги нокти 🙂