Внимание, плажни досадници на хоризонта!

| от Кристина К. |


Чакате го цяло лято, кътате безценни дни отпуск… Пристигате на заветното море, разпъвате кърпата, заравяте ходила в пясъка, отпивате първата глътка мента (алкохолна или безалкохолна)… Готови сте да се насладите на свободата си… И ето ги и тях – плажните досадници! Онези, които могат да провалят и най-бленуваната почивка. И романтичната с партньора, и ергенско-моминската с щура компания. Аман!

Плажът е място, където хората отпускат и се наслаждават на слънцето и морето. Ужким.

Въпреки това, всяко лято може да се сблъскате с някои дразнещи типове, които могат да объркат цялото морско преживяване.

Вижте още: Синеморец – кое му е любимото на туй синьо?

В следващата част на статията ще разгледаме някои от типовете плажни досадници и как да се справим с тях.

Фамилиарния съсед

Това е човекът, който няма и най-бегло понятие от лично пространство. Той сяда точно до вас дори и на празен плаж. Той използва вашия плажен чадър, хвърля кърпата си точно до вас и ви безпокои с разговори на висок глас. По възможност скандали или нещо за далавери. Меси се и във вашите разговори, ако подочуе. Предвид натрапената му близост, трудно ще е да не подочуе.

Ако се сблъскате с такъв тип, най-добре е да му посочите изрично, че желаете малко повече пространство и тишина. Ако не помогне, може да потърсите друго място на плажа, където да се чувствате по-удобно.

Плажният софраджия

Това е човекът, който решава да готви на плажа и започва да разнася миризми и дим от скарите си. Така, де, майната му, че е забранено, те пък ще му кажат на него!

Това може да бъде дразнещо, особено ако кулинарията му вони гадно и ви погнусява. Или пък ухае твърде добре и огладнявате. Абе, и в двата случая просто не желаете да ви се нарушава спокойствието. В този случай, може да се обърнете към спасителите на плажа или персонала на къмпинга и да информирате за ситуацията. Те могат да поемат действия, ако правилата на плажа не позволяват готвене. Да ви е сладко, досадници!

Концертиращият музикант

Този тип обича да носи преносима аудио система и да пуска музика на пълна сила. Въпреки че някои хора се наслаждават на това, има и такива, които желаят спокойствие и тишина на плажа. Освен това, не знам дали сте забелязали, но обикновено музиката на хората, които смятат, че всички наоколо са длъжни да им я слушат, варира между гадна чалга и гадно черно. Мерси, мерси, аз съм пас.

Ако успеете да надвикате колонките, помолете наглия типаж да намали или да се премести. Но не се надявайте много – най-вероятно няма да се съобрази, не звучи в негов стил…

Фотографът инфлуенсър

Това е човекът, който решава да прави фотосесии точно до вас, без да пита или да се интересува от вашето съгласие. Ако ви дразни това, можете да му посочите, че желаете повече лично пространство и неприкосновеност. И че със сигурност не искате да сте на заден план, докато си цъкате белот с приятелите си, или пък си преобувате долнището под хавлия. Заплашете го, че ще го снимате и тагнете неподготвен и ще му развалите онлайн имиджа!

Вижте още: „Новите антиваксъри“ – инфлуенсърите, които тръгват на борба срещу слънцезащитните кремове

Бай Ганьо в банята… (Тези са опасни досадници!)

Този несъобразителен плувец игнорира всички правила на плажа – влиза на червен флаг, смята, че някой друг отговаря за безопасността му, смята, че играта на давене е много изобретателна и забавна, скача и пръска с вода наоколо, провиква се от морето, така че цял плаж да го чуе. Имате своите съмнения и дали не ползва морето за тоалетна. В такива случаи пак е най-добре да сигнализирате на спасителите на плажа или персонала, за да гарантирате безопасността си и на останалите посетители на плажа.

Независимо от дразнещите типове, с които се сблъскате на плажа, е важно да запазите спокойствие и да се наслаждавате на своето време там. Все пак плажът е място за релаксация и отмора, и има правото да се насладите на него без проблеми. Въпреки всичко!

Вижте още:

Защо няма да подкрепя черноморския туризъм


Повече информация Виж всички