Кои са най-добре платените телевизионни актьори

| от |


Списание Forbes обяви най-скъпоплатените телевизионни актьори. Според класацията Джим Парсънс, познат на публиката от сериала „Теория за Големия взрив“, застава на първо място.За една година той е заработил 26,5 милиона долара, като по този начин за четвърти пореден път става най-високоплатеният актьор в телевизията.

На втора позиция е класиран колегата на Парсънс от сериала – Джони Галеки, заработил 25 милиона долара.
Актьорите Саймън Хелбърг и Кунал Наяр, също участващи в „Теория за Големия взрив“, заемат трето и четвърто място с по 23,5 милиона долара всеки.

Всички изпълнители на главни мъжки роли в комедийния сериал миналата година се съгласиха да намалят хонорарите си от 1 милион на 900 хиляди долара, за да могат продуцентите да повишат възнагражденията на колежките им Мелиса Рауч и Майам Биалик.

В челната петица попада и актьорът Марк Хармън, изпълнител на главната роля в сериала „Военни престъпления“ с приходи от 19 милиона долара. Следващите четири места заемат актьори от хитовия комедиен сериал „Модерно семейство“ – Ед О‘Нийл с 14 милиона долара, Ерик Стоунстрийт с 13,5 милиона долара, Джеси Тайлър Фъргюсън с 13 милиона долара и Тай Бърел – 12 милиона долара. Топ 10 на класацията завършва Андрю Линкълн от хорър поредицата „Живите мъртви“, който е заработил 11 милиона долара.


Повече информация Виж всички