Как да живеем по-добре през 2018?

| от MamaMia, по The New York Times |


Новата година вече започна и в случай, че вече изоставате от първоянуарските обещания и още пушите, диетата не ви върви и не сте излезли да спортувате, ето няколко малки стъпки, които ще ви помогнат да живеете по-добре. Те са събрани от най-доброто в секцията за лайфстайл на „Ню Йорк Таймс“ през изминалата година. Без претенция да променят живота ви радикално, те ще ви помогнат да сте по-подготвени и по-малко тревожни. Все си е нещо.

1. Оправяйте си леглото

Това дребно действие ще ви възнагради с известно чувство на гордост и завършеност, което пък ще ви отведе до по-славни дела, водещи до подобни чувства.

2. Носете подходящи обувки

През миналата година снимките на Мелания Тръмп, бягаща от нападнатия от ураганите Хюстън на високи токчета, предизвика хиляди интернет коментари.
Вие пък не излизайте по кецове, когато се кани да вали, и не обувайте токчета, ако ви чака дълъг ден. Изобщо – осигурете си най-доброто, за да крачите по-уверено. И буквално, и преносно.

3. Мийте си редовно косата

Сигурно от години попадате на статии, твърдящи, че твърде често се миете, че използвате повече шампоан, че химията е вредна и че трябва да оставите природата да върши своето. Е, както и с всичко друго, махалото е тръгнало вече в обратната посока. Помнете, че скалпът ви също е кожа, точно както тази на лицето, съответно – трябва да се мие редовно.

4. Секс по план

Окей, звучи ужасно скучно, но вписването на секса в списъка със задачите, всъщност не е толкова лоша идея. Не оставяте заниманието на магията, която да го провокира. Записвате си го листа със задачите (това не изключва напълно магията). Както при повечето жизненоважни неща – подготвяне на домашното, упражнения – невинаги сме в настроение за секс, но винаги се радваме, когато го правим, а после се чувстваме по-добре. Тъй че сексът спокойно може да стои в списъка със задачите. Оказва се, че моделът to-do върши работа, твърдят запознати.

5. Приемете нещата, които не можете да контролирате

Миналата година 98-годишната Гъртруд Мокотоф се омъжи за 94-годишният Алвин Ман. Както много други двойки преди тях, те се срещнали във фитнеса. Ето какво споделя младоженецът, който година преди сватбатата се е дипломирал като бакалавър по история, относно тайните на дълголетието: „Едната част, разбира се, е въпрос на медицина, но по-голямата част е, че ние живеем освободени от грижи: най-малкото не позволяваме на нещата, които не можем да контролираме, да ни тревожат.“

6. Винаги носете презервативи

Понеже не знаете какво ви чака. „Сървайвалистите обожават кондомите – пише Алекс Уилямс. – Те са леки, компактни и многофункционални: стават за ремък, за плувка, за водонепромокаем калъф, за прашка, за контейнер за течности и за много други неща, пред които случаят може да ви изправи.“

7. Когато претърпите поражение, просто продължете нататък и не спирайте

Защото както казва Мадона, не е важно колко пъти падаш, а колко пъти ще се изправиш след това. А Мадона умее да се изправя.


Повече информация Виж всички