Йоана и любовта й към експериментите

| от |


Най-вероятно я помните като най-атрактивния участник в последното издание на Х Фактор. Енергична, вечно усмихната, с великолепен тембър и очарователно присъствие, Йоана размахваше шарените си плитки на сцената на Х Фактор и без усилие спечели огромна подкрепа от журито и публиката, както и място на големия финал. След края на предаването Саня, в чийто отбор беше певицата, подписа договор с нея.

Дебютът на певицата е песен, написана от румънския композитор и музикален продуцент Monoir.

Парчето излиза и в българска, и в английска версия. Автор на българския текст е не кой да е, а Любо Киров, който като член на журито в Х Фактор никога не е крил симпатиите си към Йоана, въпреки че тя не беше в неговия отбор.

Ето какво сподели с нас Йоана за музиката и ексцентричния начин, по който е избрала да изглежда.

 

33828805_613929365627882_1080398645351677952_n

 

Как преминава един твой ден?

Сутрин си правя здравословна закуска – най-често мляко с овес, чиа и плодове. Всеки ден е различен, спрямо това какво имам планирано. Ако имам повече свободнo време, стягам раницата и отивам на поход в планината. Гледам поне веднъж седмично да го правя. Останалото време посвещавам на музиката.

Защо реши да се насочиш към музикалната сцена?

Още на 5 осъзнах, че музиката е „моето нещо“. И двамата ми родители са музикални, баща ми свири на китара и май той беше човекът, който ме вдъхнови и ми помогна да се влюбя в музиката. Още първият път, в който се качих на сцената, осъзнах, че там се чувствам най-добре.

 

YOANA(ФОТО КРЕДИТ_Virginia Records_Коко Кръстев)

 

Какъв е твоят стил на обличане и на пеене?

Обичам да експериментирам с външния си вид, затова и днес може да ме видите спортно облечена и с шарени плитки, а на следващия – с друг цвят коса и по-елегантно облекло. Стилът ми на пеене е най-вече поп и r’n’b. Това и уча – поп и джаз пеене.

Когато си на сцената по какъв начин се обличаш?

Сцената позволява на артиста свободата да изразява себе си. Затова предпочитам да съм ярка, цветна и с ефектен тоалет.

Различава ли се стилът ти на обличане в ежедневието от този на сцената?

На сцената не мога да изляза с дънки и кецове, а на улицата не мога да се появя с някой ексцентричен тоалет. Хората ще ме гледат странно (Смее се).

 

Yoana

 

Кои са петте любими неща в гардероба ти?

Де, да бяха само пет.. (Смее се). Имам много любими дрехи, най-любими са ми тези, които ми напомнят конкретни моменти – първото излизане на сцена, тоалетите от видеото към дебютния ми сингъл „Да не спим“, първото участие.. Само хубави спомени!

Високи или ниски обувки?

Зависи от настроението ми. По-комфортно се чувствам с ниски, но коя жена не обича токчета…

Караш сноуборд, по какъв начин съчетаваш музиката със спорта?

Спортът е неизменна част от мен, без него денят ми не е пълен. Музиката винаги е била и ще бъде на първо място, но поне 4 пъти в седмицата гледам да спортувам, за да мога да се поддържам и да се чувствам добре.

 

38223022_673729926314492_849010658123972608_n

 

Разбрах, че обичаш високите скорости и екстремните автомобили, както и че си се състезавала преди време. Пееш ли си, докато си на пистата?

Пея навсякъде и слушам музика постоянно. Не само на пистата, но и докато карам из задръстванията. Без музика не мога!

 

33125684_610170289337123_1635464314422820864_n

 

Как прекара лятото?

Невероятно. Пълно с положителни емоции – дебютно парче, участия, концерти… Какво повече да кажа, наистина беше едно незабравимо лято!

 

Yoana-1000x1000

 

Какво ще правиш през есента?

Преди броени дни излезе „Issa Game“ – английската версия на дебютния ми сингъл „Да не спим“. Планирам да продължа да работя по различни проекти и да правя музика. През останалото време ще уча и ще се наслаждавам на прекрасните есенни дни.

 

Фотограф: Костадин Кръстев – Коко