Голи, красиви и благотворителни

| от Ния Лазарова |


Всяка година различни общности по света се организират и заснемат т.нар. „голи“ календари с благотворителна цел. Задачата е ясна и проста – да се снимат красиви хора, да се направи хубав календар, който да бъде разпродаден, а с парите от печалбата да се подпомогнат различни благотворителни каузи.

Някои ще каже, че дълбоко в основата на всичко това е фактът, че сексът продава. И няма да сбъркат, нито пък има нещо лошо в подобни инициативи, особено като се изпълнени с вкус и стил.

Естетически заснетите фотосесии, носещи нотка на еротика, са като ода за силата и красотата на човешките тела.

Знаейки много добре това, една бивша биатлонистка – Доминика Куда, се старае всяка година да създава „голи“ календари с различни спортисти.

Тази годинаобаче се е изпрарила пред предизвикателството да направи календара без спонсор. Не се е намерил никой – фирма или частно лице, които да искат да подкрепят начинанието. Тя решила въпреки това да не се отказва и инвестирала собствени средства.

За модели поканила колеги спортисти от различни дисциплини, като единственото условие е било да се съгласят да участват на доброволни начала и да помогнат за осъществяване на каузата.

Резултатът е истински зашеметяващ и Доминика трябва да се гордее със себе си!Проектътпредставлява тефтер от 300 страници с календар за записване на важни срещи и събития, всичко това богато илюстрирано с разкошни фотографии.

Голи и красиви тела,представени изкусно в различни пози, ситуации и заобикаляща среда.

Всички приходи от календара ще бъдат дарени наорганизацията „One Year Fund„, която подкрепя млади атлети да си набавят необходимата екипировка.

„Аз съм бивша състезателка по биатлон, затова много добре знам, че за да преследваш мечтите си, са нужни тренировки и специално оборудване“ споделя Куда и е напълно права. Който се е опитвал да се занимава професионално със спорт, знае какви инвестиции са нужни за треньор, екипировка, че дори и правилно хранене.

Можете да видите част от кадрите на календара за предстоящата 2018 в галерията ни.