Екстравагантната Гуен Стефани стана на 49 години

| от |


Гуен Стефани е известна, американска певица, моден дизайнер и от време на време актриса. Известна е като съосновател и вокалист на групата „No Doubt“.

Гуен Стефани е родена на 3 октомври 1969 година в град Фулъртън, щата Калифорния. Скоро певицата навърши 49 години и с радост очаква юбилея си през 2019 година. От 2004 година Стефани започва и паралелна самостоятелна музикална кариера. Израстнала под силното влияние на пънка и грънджа, Гуен Стефани е считана за един от най-добрите женски вокали в този стил музика.

 

Като соло артист тя получава различни отличия, включително американски музикални награди, световни такива, две Billboard Music Awards, както и три награди Грами.Взима участие като жури в няколко сезона на музикалния формат The Voice.

 

 

Тя е омъжена за британския музикант Гавин Росдейл до 2015 година и има трима сина от брака си с него. В момента има връзка с Блейк Шелтън.

Класирана е като 54-ата най-успешна изпълнителка и 37-ата най-успешна изпълнителка на десетилетието 2000-09 година. Гуен Стефани винаги се е отличавала от останалите женски вокали с своя екстравагантен стил на обличане. Дори и на 49-годишна възраст, тя изглежда перфектно и все още не се е отказала да е различна, когато е на сцена, а и не само.