Брижит Макрон вдигна рекордно тиража на сп. Elle

| от MamaMia |


„Брижит Макрон счупи всички рекорди. Броят на сп. Elle от 18 август, в което излезе интервю с нея, се продаде в тираж 530 000 екземпляра“, съобщи неделният вестник Journal de dimanche, който принадлежи на групата „Лагардер“, издаваща и списание Elle.

Поради изключителния интерес продажбата на този брой бе продължена до понеделник, въпреки че от петък се продава и новият брой на Elle. От 10 години списанието не е достигало такъв тираж. Смята се, че интервюто на Брижит е било споделено и прочетено 30 млн. пъти в социалните мрежи. Особено висок интерес в чужбина е имало от читатели в САЩ и Германия.

Операция „Прозрачност“, както бе наречена публикацията, имаше за цел да изясни статута на Брижит Макрон като „първа дама“. Тя увери, че няма да получава заплата и че нейната роля се регулира от „харта за прозрачност“.

брижит макрон

Еманюел Макрон искаше тя да получи „официален статут“ на „първа дама“, но протестна петиция бързо събра 300 000 подписа. Освен това неговата инициатива противоречеше на решението на депутатите да прекратят официализираната практика техните съпруги и деца да се водят сътрудници и да получават държавно възнаграждение.

Брижит Макрон разказа и за начина, по който възприема разликата от 24 години между себе си и по-младия си съпруг. „Разбира се, закусваме заедно – аз с моите бръчки, той – със своята свежест, но това е положението. Ако не бях направила този избор, щях да се размина с живота си“, споделя тя.


Повече информация Виж всички