Седмичен хороскоп: ретрограден Меркурий с ретрограден Марс

| от Селена Астро |


Седмичен астрологичен обзор от 23.07. до 29.07.

Понеделник и вторник Луната ще преминава през знака Стрелец, което й разположение ще направи тези два дни подходящи за пътувания в чужбина, общуване с чужденци, разширение на съзнанието, учене на нови неща, занимания с религия, право и философия, както и за общуване с нестандартни и интересни хора с различен мироглед от нашия.

Най-добре ще се отрази този период на огнените знаци Овен, Стрелец и Лъв, както и на хората с лични планети или Асцендент в тези знаци. Голяма част от тях ще успеят да срещнат признание и разбиране от заобикалящите и ще намерят своя начин да се чувстват удовлетворени.

хороскоп

Сряда и четвъртък Луната ще преминава през знака Козирог, следователно тези два дни са подходящи за преподреждане на отговорностите, отмятане на задачи, строителни дейности, разчистване на дома или поемане на отговорност за по-възрастни роднини или близки.

Много е вероятно през периода голяма част от нас, особено кардиналните знаци Овен, Козирог, Рак и Везни, както и хората с лични планети и Асцендент в тези знаци да се чувстват недооценени и неразбрани от заобикалящите. Възможно е да имат усещането, че срещат пречки и спънки около тях, които ще им се наложи да преодоляват с търпение и постоянство. Важното е, че колкото по-последователни и старателни са, толкова повече успех ще имат.

От петък до неделя включително Луната ще се намира в знака Водолей, като в петък в 23.15 часа настъпва Лунно Затъмнение. Тогава Луната съвпада с Южния Възел и застава в точна опозиция със Слънцето в Лъв и Северния Възел. По време на събитието Земята се намира между Луната и Слънцето и Луната остава затъмнена.

Заради събитието бихме могли да очакваме тези три дни да са напрегнати и да ни е трудно да се концентрираме и да постигаме желаните резултати. От една страна е възможно да прекаляваме с емоциите и да оставяме здравия разум на заден план, от друга има риск да сме прекалено практични и студени и да не взимаме предвид чувствата и комфорта ни, както и тези на другите.

Много е важно да се стараем да намерим вътрешния си баланс и да взимаме предвид, както чувствата и подсъзнателните ни нужди, така и съзнателните ни желания, его и стремежи, за периодът да мине максимално леко и безпроблемно.

Най-силно ще се отрази Затъмнението на неподвижните знаци Водолей, Лъв, Телец и Скорпион, както и на хората с лични планети или Асцендент в тези знаци. При тях може да изникнат непредвидени събития, които да ги объркат или обезверят. Не са изключени инциденти или грешки заради неправилна преценка или реакция.

От 26.07. до 19.08. Меркурий, планетата на разума и комуникациите ще бъде ретроградна в знака Лъв. Този период съвпада с действието на ретроградния Марс и е много важно през него да сме изключително внимателни и да не действаме прибързано.

Важно е да не започваме нови неща, да не се подлагаме на медицински прегледи, манипулации и операции и да не се изясняваме с близки до нас хора.

Най-силно ще усетят обратното движение на планетата неподвижните знаци Водолей, Лъв, Скорпион и Телец, както и хората с лични планети или Асцендент в тези знаци. При тях са възможни объркване на плановете и внезапни конфликти с хора от близкото им обкръжение, поради тази причина е важно да са внимателни и да си дават достатъчно време за реакция.